Zonvakantie Griekse eilanden

Voor een strand- of zonvakantie ben je op de Griekse eilanden op de goede plek. De zomers zijn er warm en zonnig en op de verschillende eilanden heb je veel stranden. De stranden zijn erg verschillend, van zacht wit strand tot steile rotsen en van palmbomen tot pijnbomen. Het zeewater is vaak heerlijk verkoelend en heeft een prachtige heldere turquoise kleur. De stranden op de Griekse eilanden zijn dus ideaal om te genieten van de zon.

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Kwaliteit stranden Griekse eilanden

De Grieken vinden hun stranden erg belangrijk aangezien dit invloed heeft op het toerisme en toerisme is een erg belangrijke inkomsten bron in Griekenland. Ze zorgen dus voor goede stranden en hierdoor hebben ze in 2016 430 Blue Flag Beaches. De Blauwe Vlag wordt ieder jaar uitgereikt door de onafhankelijke non-profit organisatie Foundation for Environmental Education (FEE). Op stranden waar zo’n vlag wappert, wordt voldaan aan 33 criteria. Bijvoorbeeld goede kwaliteit van het zwemwater, beschikbaarheid van informatie over het milieu en de natuur, aanwezigheid van een life guard en belangrijke voorzieningen voor toeristen.

Wanneer je zeker wilt zijn van een goed onderhouden strand, kun je dus het beste een strand opzoeken met een blauwe vlag.

Mooiste stranden Griekse eilanden

Op de Griekse eilanden heb je de meeste prachtige stranden en ieder strand heeft wel weer iets anders moois, maar er zijn een aantal stranden die echt uitspringen. De mooiste stranden voor een strandvakantie op de Griekse eilanden zijn:

  • Op het eiland Lefkas vind je twee prachtige stranden: Katsiki en Egremni Beach
  • Geniet van het prachtige strand Plaka Beach op het eiland Maxos
  • Ontdek het strand Mytros Beach op het eiland Kefalonia
  • Bezoek Navagio Beach, het meeste bekende strand van Griekenland, op Zakynthos
  • Geniet op Milia Beach op het eiland Skopelos
  • Op het eiland Karphatos vind je het mooie strand Apella Beach
  • Bezoek het strand Lalaria Beach op het eiland Skiathos
  • Kom tot rust op het zandstrand Falasarna op het eiland Kreta

Boek je eigen strand- of zonvakantie op een van de prachtige Griekse eilanden

Plan je eigen reis

Boek zelf je strandvakantie

Een strand- of zonvakantie naar de Griekse eilanden is gemakkelijk zelf te boeken. Kies allereerst een eiland waar je graag heen wilt en bekijk of het eiland stranden heeft die aan jou wensen voldoen. Je kunt dan zelf een vliegticket boeken, soms kun je rechtstreeks vliegen, maar het kan ook zijn dat je nog een stuk met de boot moet. Boek daarna de overnachting. Wanneer je graag ook af en toe erop uit wilt tijdens je vakantie, kun je ook nog een auto huren.

Reisorganisaties zonvakantie

Er zijn veel reisorganisatie die een zonvakantie naar de Griekse eilanden aanbieden, er is dus voor bijna alle wensen wel iets te vinden. Van een goedkope, simpele strandvakantie met alleen hotelovernachting tot een volledig verzorgde all-inclusive reis naar een prachtig resort, het is allemaal mogelijk. Bekijk hieronder verschillende reisorganisatie die een strand- of zonvakantie aanbieden naar de Griekse eilanden:

TUI

TUI is een van de grootste reisorganisaties van Nederland met een compleet assortiment. Daarnaast is het ook de oudste reisorganisatie van Nederland, de basis werd al gelegd in 1867. TUI biedt tientallen reizen aan naar de prachtige Griekse eilanden. Van cruises tot familievakanties, alles kun je hier vinden.

By June

By June is er voor de reisliefhebber die het net even anders wil. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, zodat het lekker persoonlijk en niet massaal is. Bij de reizen van By June zitten altijd de vlucht, overnachting en een auto inbegrepen. Vier je vakantie op jouw manier met By June.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders