Vakantie Sporaden

De Sporaden is een eilandengroep aan de oostkust van het Griekse vaste land. In het Grieks heet de eilandengroep Sporades, wat ‘hier en daar’ of ‘ver uiteen’ betekent. Je kunt hierbij denken aan het Nederlandse woord sporadisch, dit woord is ook afkomstig uit het Grieks. De eilandengroep Sporaden bestaat uit negentien bewoond en onbewoonde eilandjes. Het grootste eiland van Griekenland, Evia, wordt ook vaak tot de Sporaden gerekend.

De eilanden in de Sporaden bezoeken? Ga eilandhoppen met Eilandhoppen op maat!

Andere eilanden die tot de eilandengroep behoren zijn:

 

Vroeger noemde ze de Sporaden de Magnetische eilanden. Magnesia is een departement op het vaste land van Griekenland waar de eilanden vlakbij liggen.

Skiathos strand

TUI – Discover your smile

Breng je vakantie op de Sporaden door in een TUI FAMILY LIFE hotel. Dit zijn prachtige ruim opgezette complexen met alles binnen handbereik. Ideaal voor een vakantie met de hele familie, maar buiten de schoolvakanties en in het laagseizoen ook perfect voor stelletjes en vriendengroepen.

Natuur op de eilandengroep Sporaden

De Sporaden is een erg groene eilandengroep. Je vindt er mooie bossen met prachtige natuurpaden, langs de kliffen of juist het binnenland in. Daarnaast hebben de eilanden ook een prachtige onderwaterwereld, waarvan die bij Alonissos beschermd is. Het eiland Skiathos is het meest toeristisch, doordat het een vliegveld heeft, maar heeft dan ook prachtige stranden. Op Skopelos vind je een prachtige haven en dichtbegroeide bergen.

De Sporaden bezoeken

De eilandengroep Sporaden is erg populair als het gaat om eilandhoppen. Vaak worden de eilanden Alonissos, Skiathos en Skopelos gecombineerd tijdens een vakantie. Deze eilanden liggen dichtbij elkaar en zijn gemakkelijker te bereiken onderling. Je vliegt dan op het eiland Skiathos en vanaf daar bezoek je de andere eilanden. Het eiland Skyros is alleen via een boot vanaf Evia te bereiken. Dit eiland is dus iets lastiger om te bereiken, maar ook zeker de moeite waard. Maar dat geld voor alle eilanden in de eilandengroep Sporaden.

Skopelos stad

Eilandhoppen op maat

Ontdek de schoonheid van de eilandengroep Sporaden door te gaan eilandhoppen. Combineer meerdere eilanden uit deze eilandengroep en geniet van je reis met Eilandhoppen op maat.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders