De Ionische Eilanden

De Ionische eilanden liggen in de Ionische Zee, ten westen van het Griekse vasteland en ook nog een deel voor Albanië. Ze liggen tussen Griekenland en Italië in. In het Grieks wordt de eilandengroep ook wel Heptanisa genoemd. Dit betekent ‘zeven eilanden’. Hiermee worden de zeven drukst bewoonde en meest toeristische eilanden bedoeld, de Ionische eilanden bestaan namelijk officieel uit meer eilanden.

Bezoek de Ionische eilanden door te gaan eilandhoppen. Laat je inspireren!

De zeven bekendste eilanden zijn:

 

Kenmerken Ionische eilanden

Kenmerkend voor de Ionische eilanden is dat ze een groene en weelderige natuur hebben. De eilandengroep wordt ook wel de ‘groene eilandengroep van Griekenland’ genoemd. Ook hebben de eilanden een gevarieerd landschap, o.a. met bergen, olijfbomen en cipressen en prachtige stranden met een helderblauwe zee. Het eiland Kythira lijkt minder op de andere eilanden, dit eiland lijkt qua natuur meer op de eilanden in de Cycladen. Daarnaast ligt het ook ten zuidoosten van de Peloponnesos, terwijl de andere eilanden ten westen van Griekenland liggen.

De temperaturen op de Ionische eilanden zijn erg aangenaam, er waait namelijk een constante wind waardoor de temperaturen in de zomer niet extreem zijn. Voor zeilers en surfers, zowel kitesurfers als windsurfers, zijn de eilanden dus de ideale plek om door te brengen in de zomer.

 

Ionische eilanden bezoeken

De Ionische eilanden zijn gemakkelijk te bereiken. Een aantal eilanden hebben een eigen luchthaven, waar je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar toe kunt vliegen. Daarnaast gaan er ook verschillende veerboten vanaf het vaste land naar de eilanden en tussen de eilanden zelf varen ook veel boten. Je kunt dus ook meerdere eilanden bezoeken tijdens je bezoek aan één van de Ionische eilanden.

Cultuur zakynthos

Ross Holidays

Ross Holidays is gespecialiseerd in reizen naar Griekenland. Ontdek de mooiste plekken op de Ionische eilanden met een reis van Ross Holidays.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders