Vakantie Heraklion

Van de vier regionale eenheden op Kreta is Heraklion de grootste. In het westen grenst het aan Rethymnon en in het oosten aan Lassithi. Dit deel van het eiland is erg heuvel- en bergachtig, slecht 34% is vlak. Ideaal dus voor prachtige bergwandelingen met mooie uitzichten over het eiland en de zee. Daarnaast vind je hier veel terug van de Minoïsche beschaving, er zijn veel opgravingen op dit deel van het eiland. Tijdens een vakantie in Heraklion is er dus meer dan genoeg te doen!

Vakantie in Heraklion boeken? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wanneer op vakantie in Heraklion

Vakantie HeraklionOp het gehele eiland Kreta heerst een warm mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters zacht. Voor een zonvakantie ben je dus ook in Heraklion op de juiste plek. Juli en augustus zijn de warmste maanden, dus dan is een zonvakantie perfect. Wil je liever ook meerdere activiteiten doen tijdens je vakantie, dan is het natuurlijk fijn als het daarbij niet te warm is. In de maanden april, mei, september en oktober is het ideaal om te kiezen voor een actieve vakantie. Daarnaast is de natuur in de maanden april en mei op z’n mooist. Alles bloeit weer en het landschap is nog niet dor en droog door de warme zomermaanden.

Steden in Heraklion

De hoofdstad van Heraklion is het gelijknamige Heraklion. Heraklion is daarnaast ook de hoofdstad van het gehele eiland Kreta. Het is de grootste stad van het eiland en hier bevindt zich ook de haven en het grotere vliegveld van het eiland. Ook vind je hier meerdere prachtige bezienswaardigheden. Naast Heraklion stad zijn er nog een aantal leuke plaatsen die je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Heraklion. Het plaatsje Matala met de gezellige oude visserswijk is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Matala was vroeger een hippiestrand met grotwoningen, die je nu kunt bezoeken. In Heraklion vind je ook nog de bekende badplaatsen Chersonissos, Malia, Stalis en Kokkino Chani. Ook voor dorpjes met een Griekse sfeer ben je in Heraklion op de juiste plek. Zo is Knossos zeker een bezoek waard, tijdens de Minoïsche periode was dit namelijk het hart van de beschaving. Er zijn veel resten van paleizen te zien in en rondom Knossos.

Wat is er te zien?

Tijdens een vakantie in Heraklion hoef je je niet te vervelen. In Heraklion stad vind je prachtige bezienswaardigheden, maar verder in dit gebied vind je nog meer bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 • Heraklion Stad
  Hier vind je meerdere bezienswaardigheden, zoals het archeologisch museum met overblijfselen uit de Minoïsche cultuur en het historisch museum. Maar ook het straatje Dedalou is een bezoekje waard, dit straatje zit vol met taverna’s en Griekse winkeltjes. En breng ook een bezoekje aan het Venizelos-plein met de Venetiaanse leeuwenfontein of aan het Venetiaanse havenfort.
 • Het paleis van Knossos
  Knossos kretaZo’n zeven kilometer vanaf Heraklion stad staat het paleis van Knossos met verschillende villa’s. De beroemde Engelse archeoloog Evans heeft de ruïnes opgegraven en daarna op de ruïnes het paleis weer opgebouwd zoals hij vermoede dat het er uit moet hebben gezien.
 • Matala
  Op het strand bij Matala woonden in de jaren zestig veel hippies in de grotwoningen. Overdag kun je deze grotwoningen bezoeken, ’s avonds wordt alles afgesloten. Wanneer je in juni op vakantie in Heraklion bent kun je in Matala ook een groot hippie festival bijwonen.
 • Klooster Koudoumas
  Dit klooster bevindt zich aan het strand aan de zuidkust van Kreta. De route ernaartoe loopt door het Asterousia gebergte en is een bijzondere en indrukwekkende ervaring. Het strand waar het klooster zich aan bevindt is erg geliefd onder harpoenvissers en snorkelaars.
 • Gebergtes
  In Heraklion heb je meerdere gebergtes. Zo bevindt zich het Ida gebergte zich deels in Heraklion, maar ook voor een groot gedeelte in Rethymnon. Een deel van het Dikti gebergte (dat ook deels in Lessithi ligt) vind je in het oosten van Heraklion en in het zuiden ligt het Asterousia gebergte.
vakantie Heraklion

Sunweb

Geniet van een vakantie in Heraklion, snuif de rijke historische cultuur op, wandel door de gebergtes, kom tot rust op het strand of vier juist een feestje op het strand. Bij Sunweb boek je eenvoudig een heerlijke vakantie in dit gebied van Kreta.

Stranden in Heraklion

Matala strandStranden genoeg om te bezoeken tijdens je vakantie in Heraklion. Tussen Heraklion stad en Chersonissos vind je veel stranden die toeristisch zijn, maar niet overdruk. De stranden bij Gouves, Gournes, Analipsi, Anissaras en Kokkini Hani bestaan voornamelijk uit zand en bij sommige strandjes vind je kiezels. In Chersonissos vind je ook meerdere stranden. Deze stranden zijn, voornamelijk in de zomermaanden, erg druk met jongeren. Voor een rustig dagje aan het strand ben je hier dus niet op de juiste plek, maar als je van een feestje houdt tijdens een jongerenvakantie kun je je hier helemaal uitleven. Zoals al eerder benoemd vind je in Heraklion ook het dorpje Matala met een groot strand. De geschiedenis die dit strand heeft maakt het strand net even wat meer speciaal dan andere stranden.

Accommodaties voor een vakantie in Heraklion

Een vakantie op Kreta is erg populair. Zeker het stadje Chersonissos is erg bekend onder Nederlanders, in de zomermaanden komen hier heel veel jongeren en in het voor- en naseizoen juist meer gezinnen en ouderen. Wanneer je op zoek bent naar een accommodatie voor jouw vakantie in Heraklion zijn er dan ook genoeg opties. Van een luxe resort tot een eenvoudig appartement, alles is mogelijk. Je kunt zelf je eigen vakantie in Heraklion samen stellen, boek je vlucht, kies een overnachting en huur een auto. Maar het is ook een optie om met een reisorganisatie een vooraf georganiseerde reis te boeken. Kies wat bij jou past!

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders