Duiken in Griekenland

Naast op het strand liggen en zwemmen kun je ook heel goed snorkelen en duiken in Griekenland. Het water is ontzettend helder en hierdoor heb je een erg goed en ver zicht. Ideaal natuurlijk voor als je wilt duiken. Over alle eilanden verspreid zijn er veel duikscholen en vooral op Kreta vind je een uitgebreid aanbod aan duikscholen. Dus ook voor duiken ben je in Griekenland op de goede plek. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden!

Wil jij duiken in Griekenland? Ontdek de mooiste plekken met een vakantie!

Wetgeving

In Griekenland kun je niet zomaar op alle plekken gaan duiken. In het water rond het land liggen namelijk veel archeologische vindplaatsen en deze worden beschermd door de Griekse regering. Als je wilt gaan duiken kun je dit het beste doen met een duikschool die toestemming heeft om in een bepaald gebied te duiken. Wanneer je toch, per ongeluk of bewust, in een verboden gebied duikt, kun je een erg hoge boete krijgen. En dat wil je natuurlijk liever niet. Kom je nou tijdens het duiken een archeologisch voorwerp tegen, meld dit dan gelijk bij de haven autoriteiten. Ga het voorwerp zeker niet verplaatsen of uit het water halen, dit is namelijk streng verboden.

Duiken, GriekenlandDe organisatie die verantwoordelijk is voor het duiken in de Griekse wateren is de Griekse Federatie voor Onderwater Activiteiten, Sportvissen en Technisch Zwemmen, onder de supervisie van het Generale Secretariaat voor Sport. In de afgelopen jaren zijn er meer duikgebieden opengesteld en ook het aantal duikverenigingen en duikscholen groeit snel.

Mooiste duikplekken

Griekenland heeft veel mooie duikplekken, maar de Ionische Zee is toch wel één van de mooiste duiksport. Ga na het diepste punt in de Middellandse Zee, dit is 4400 meter diep, vlakbij Zakynthos of zoek de prachtige Caretta Caretta schildpadden! Ook kun je in de Ionische Zee grote murenes, zeebaarzen, octopussen en berekreeften tegen komen als je aan het duiken bent.

Naast de Ionische Zee kun je aan de zuidkust van Kreta heel goed duiken. Het water is daar kraakhelder en je kunt wel tot 40 à 50 meter diep kijken. Ook is de flora en fauna hier prachtig. Je ziet hier onder andere tandbaars, sepia, schorpioenvis, octopus, murene all, tonijn en makreel. De ruige gebergten boven water lopen door het water in, hier groeien onder water koraalsoorten en andere gekleurde onderwaterplanten op, die geweldig zijn om te zien. Het is ook mogelijk om met een georganiseerde grotduik mee te gaan. Op Kreta vind je bij het plaatsje Pakias een Nederlandse duikschool die verschillende duikopleidingen aanbieden.

Duiken in Griekenland

Sunweb

Wil jij gaan duiken in Griekenland? Boek dan eenvoudig één van de reizen van Sunweb en geniet van alles wat Griekenland te bieden heeft!

Duiken in Griekenland

Ga je tijdens je vakantie duiken in Griekenland? Dan zijn er genoeg opties. Als beginnend duiker kun je een gehele opleiding volgen, maar je kunt ook als ervaren duiker een dagje gaan duiken. Bij de Nederlandse duikschool Dive2gether in het plaatsje Pakias kun je een beginnerscursus volgen. Deze cursus duurt 4 dagen en na deze 4 dagen ontvang je een PADI brevet waarmee je zelfstandig kunt duiken tot 18 meter. Deze cursus is beschikbaar voor kinderen vanaf 10 jaar en vindt plaats vanaf het strand. Dus het is ook erg leuk om te kijken vanaf het strand! Naast de beginnerscursus kun je ook plezier duiken bij Dive2gether. Je sluit een pakket af waarbij je zelf 3 duikdagen kunt inplannen.

Duiken griekenland schildpad

Andere duikscholen waar je goed kunt duiken in Griekenland zijn:

  • Achilleon Diving Center op Corfu
  • Happy Divers op Kreta
  • Blue Island Divers op Antiparos
  • Aquatic World op Kefalonia
  • Kos Divers op Kos
  • Eurodivers Club op Paros
  • Santorini Dive Center op Santorini
  • Divers Paradise op Zakynthos

Ga eilandhoppen en ontdek verschillende duiklocaties!

Snorkelen in Griekenland

Naast duiken kun je ook erg goed snorkelen in Griekenland. De onderwaterwereld rondom de Griekse eilanden is werkelijk prachtig en ook alle bovengenoemde duikplekken zijn een goede plek om te gaan snorkelen. Anders dan bij het duiken, zijn er bij het snorkelen geen gebieden waar je niet mag komen. Maar ga niet snorkelen als er kwallen in het gebied zijn en zwem ook niet te dicht bij riviermonden en havens. Je kunt daar last krijgen van vervuiling en schepen, maar ook is het water daar troebel. Probeer ook altijd dicht bij de kust te blijven zodat je niet afdwaalt en laat de zeeflora en -fauna heel en laat geen afval achter.