Vakantie op Spetses

Het heuvelachtige eilandje Spetses ligt in het zuiden van Griekenland en maakt deel uit van de Saronische Eilanden. Spetses ligt in de Saronische Golf vlak bij de eilanden Hydra, Dokos, Aegina en Poros. Het eiland is relatief klein, maar erg levendig en gezellig. Het staat bekend om haar belangrijke rol in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, waar de Grieken tegen de Turkse bezetters vochten. Naast historische bezienswaardigheden vind je hier prachtige stranden, beboste hellingen en een bruisende hoofdstad. Lees hier alles over een vakantie op Spetses!

Vakantie op Spetses boeken? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vakantie op Spetses

stadje spetsesVroeger was Spetses van groot belang om haar handelspost en marine. Dat is nu nog steeds te zien aan de prachtige herenhuizen uit die tijd, die een nog altijd indrukwekkende uitstraling hebben. De meeste zijn goed bewaard en geven een beeld van het leven in vroegere tijden. Spetses en haar marine zijn wereldberoemd geworden door hun belangrijke rol in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog. De op Spetses geboren admiraal Laskarina Bouboulina is door deze zeeslag de heldin van het eiland geworden en wordt nog altijd herdacht. Haar huis is tijdens een vakantie op Spetses te bezoeken, het is nu omgebouwd tot een museum. Ook kunnen bezoekers ervaren hoe het er tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog aan toe is gegaan tijdens de jaarlijkse Armata. Dan wordt de iconische zeeslag nagespeeld en viert het eiland feest.

Tijdens een vakantie op Spetses kun je uitgebreid genieten van de natuur en stranden die het eiland te bieden heeft. Spetses is erg heuvelachtig en groen: ideaal voor een ontspannen wandeling op het eiland. Daarnaast is het relatief rustig en nog niet helemaal door toeristen ontdekt. Op het eiland zie je weinig auto’s, omdat alleen de eilandbewoners auto’s mogen bezitten. Hierdoor kom je vooral scooters en paardenkarren tegen. Ondanks de kleine bevolking is het op Spetses altijd gezellig druk. Scootertjes, paardenkoetsen en reizigers zigzaggen langs elkaar heen op de stenen straatjes van het eiland en laten je kennismaken met het bruisende leven op Spetses.

Spetses Stad

Spetses stadDe hoofdstad van het eiland is Spetses Stad, hier wonen bijna alle bewoners van Spetses. Er zijn nog wat kleine dorpjes op het eiland, maar die zijn door het gebrek aan auto’s slecht te bereiken. De witte huisjes met rode dakjes aan het water van Spetses Stad vallen bij aankomst meteen op. De dobberende bootjes in de haven, wapperende parasolletjes op de kade en slenterende mensen geven Spetses Stad een gezellige uitstraling. Het typisch Griekse wit met blauw vind je hier op veel plekken terug. De regio van Spetses Stad is al duizenden jaren bewoond geweest, blijkt uit de ruïnes, opgravingen en gevonden voorwerpen. Vooral bij Agia Marina, vlak bij Spetses Stad, zijn veel beeldjes en ruïnes gevonden.

In Spetses stad is het altijd gezellig. De terrasjes en pleintjes zitten vol en vormen de ideale plek om van het mooie uitzicht te genieten. De smalle straatjes en ambachtelijke winkeltjes laten je kennismaken met het ontspannen leven op de Griekse eilanden. Spetses Stad is autovrij, dus zie je hier veel mensen op scootertjes en fietsen. Ook hier zie je de kenmerkende paarden en wagens, erg leuk om hiermee een ritje door de stad te maken! In Spetses Stad is veel te bewonderen, waaronder de Kathedraal van Agios Nikolaos, musea en heerlijke restaurantjes. Verder zijn de sfeervolle havens Old Harbour en Dapia (nieuwe haven) zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op Spetses!

Spetses vakantie

Eilandhoppen op maat

Wil jij naast Spetses nog meer eilanden in de Saronische golf bezoeken? Kies dan voor eilandhoppen en kies zelf de eilanden die jij wilt bezoeken. Boek jouw vakantie op Spetses bij Eilandhoppen op Maat, de specialist in eilandhoppen!

Bezienswaardigheden

Door de rijke cultuur en historie van het eiland is er tijdens een vakantie op Spetses veel te zien. Unieke natuurverschijnselen, eeuwenoude gebouwen en herinneringen aan vervlogen tijdens: op Spetses is er van alles te ontdekken. Wat je niet mag missen tijdens je vakantie op Spetses is:

 • Bekiri’s Cavestrand spetses
  Aan de westkust van Spetses ligt een bijzondere grot: Bekiri’s Cave. De grot is d
  oor een boottochtje of een wandeling door het bos te bereiken. De zeegrot heeft een smalle opening, van buiten lijkt er geen grot te zijn. Door te zwemmen in het laagje water bij de opening betreed je Bekiri’s Cave. Het prachtige zicht vanbinnen is de moeite meer dan waard. Majestueuze rotswanden, glashelder water en een geheimzinnige sfeer maken een bezoek aan Bekiri’s Cave onvergetelijk. In de tijd van de Turkse bezetting diende de grot als schuilplaats voor de eilandbevolking, dit besef maakt een bezoek aan de grot extra bijzonder.
 • Ontdekkingstocht
  Door de kleine omvang van Spetses kun je in een dag veel van het eiland zien. Het eiland is dan wel deels autovrij, maar met de bus, fiets of scooter kun je veel van Spetses ontdekken. Langs de kust van het eiland is een weg aangelegd die je met je gehuurde fiets of scooter kunt verkennen. Mooie baaien, witte stranden en schaduwrijke bossen wachten om ontdekt te worden!
 • Vuurtoren
  De vuurtoren van Spetses ziet er vanuit de verte al romantisch uit. Een tripje naar de vuurtoren is dan ook een echte aanrader tijdens de vakantie. De vuurtoren is lopend te bereiken, in een normaal tempo ben je er met een halfuurtje. Onderweg kom je langs leuke strandjes, dorpjes en huizen. Dichtbij vind je het standbeeld van de zeemeermin Natalia Mela, dat uitkijkt over zee.

Stranden

Tijdens een vakantie op Spetses is niets zo heerlijk als genieten van de zon, de zee en het strand. Op Spetses zijn veel mooie stranden te vinden waar je ongestoord kunt genieten van het heerlijke weer. De meeste stranden zijn voorzien van allerlei faciliteiten, zoals toiletten, restaurantjes en barretjes. Dankzij de grillig gevormde kust heeft Spetses veel baaitjes en onontdekte stranden, waardoor je tijdens een verkenningstocht zomaar een verlaten strandje tegenkomt. Geliefde stranden tijdens een vakantie op Spetses zijn Agii Anargiri, Zogeria Beach en Agia Paraskevi. Andere mooie stranden zijn Kouzounos Beach, Spetses Stad Beach, Lovers Cove, Agia Marina, Vrellos Beach en Xylokeriza Beach.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders