Vakantie op Hydra

Het schitterende Hydra is hét eiland voor wie genieten van de zon, de zee en het ontspannen eilandleven. Hydra maakt deel uit van de Saronische eilanden en ligt voor het vasteland van Griekenland, bij Athene en Piraeus. In de buurt liggen de eilanden Aegina, Salamis en Spetses. Hydra is erg rotsachtig, maar heeft ook pijnboombossen en heerlijke stranden. Toeristen en Grieken weten door de natuurlijke schoonheid het eiland dan ook ieder jaar weer te vinden. De prachtige stadjes, rijke historie en ruige natuur maken Hydra een geliefde vakantiebestemming. Lees hier meer over een vakantie op Hydra!

Vakantie op Hydra boeken? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vakantie op Hydra

cultuur Hydra

Op het eiland Hydra is altijd wat te doen, of je nou een dagje of meerdere weken op het eiland verblijft. Het eiland is al duizenden jaren bewoond geweest en dat is goed te zien. De vele ruïnes, klassieke huizen en de indrukwekkende haven van Hydra Stad herinneren aan vervlogen tijden. Hydra is vaak veroverd geweest en is de geslaagde Opstand tegen de Turken in 1821 nog niet vergeten. De helden uit deze strijd, waaronder Andreas Miaoulis, worden nog altijd met standbeelden en uitbundige feesten geëerd. In vroegere tijden was het eiland erg welvarend en had het zelfs een eigen vloot, die werd ingezet tegen de Turken.

Het relatief droge eiland met ruige landschappen is afhankelijk van de visserij en het toerisme. Bezoekers komen vanuit de hele wereld om te genieten van de gemoedelijke sfeer en de schilderachtige omgeving. Tijdens de vele jaarlijkse feesten verandert de gemoedelijke sfeer echter in kleurrijk feestgedruis. De inwoners van Hydra houden wel van een feestje en vieren Pasen, Carnaval en heldenfeesten tot in de late uurtjes.

Uniek aan Hydra is dat je nergens op het eiland een auto aantreft. Nergens worden auto’s gebruikt, alles wordt per taxiboot of ezel gedaan. De bewoners verplaatsen zich op ezeltjes of vervoeren hun vracht in karren. Mede door het ontbreken van auto’s is een vakantie op Hydra gegarandeerd ontspannen!

Hydra Stad

Hydra vakantie

De hoofdstad van Hydra is Hydra Stad, dat aan de noordkust van het langgerekte eiland ligt. Wanneer je Hydra Stad binnenvaart, komen de dobberende bootjes en witte huizen op de glooiende heuvels je al tegemoet. De opvallende huizen, gebouwd in de klassieke stijl, nemen je mee terug in de tijd van heldhaftige kapiteins en enorme vloten. De gezellige pleintjes, sjokkende ezeltjes en kleurrijke steegjes tekenen het straatbeeld. De enorme stadsmuren en verdedigingswerken geven een kijkje in het verleden, terwijl de sfeervolle terrasjes uitnodigen tot een verkoelend drankje.

De boulevard loopt langs het diepblauwe water omhoog en biedt vanaf boven een schitterend uitzicht. Bovenin Hydra Stad heb je de kans om de levendige straatjes die het eiland rijk is te ontdekken. Nieuwbouw en auto’s kom je hier niet tegen, betoverende uitzichten des te meer. De authentieke uitstraling en vriendelijke locals geven Hydra Stad de ontspannen, Griekse vakantiesfeer.

Authentieke herenhuizen

Een bijzonder onderdeel van een vakantie op Hydra zijn de vele klassieke panden. De witte huizen hebben meerdere verdiepingen en kleurrijke kozijnen. Er woonden kapiteins en een deel van de rijke bevolking, dat is vandaag de dag nog steeds te zien aan de chique inrichting. Een aantal van de oude huizen zijn toegankelijk voor publiek en geeft een kijkje in het leven van toen. In Huize Tsamadous is de tegenwoordige koopvaardijschool gevestigd en in Huize Tompazi vind je een afdeling van de Atheense Kunstacademie. Andere panden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie zijn Huize Lanzaros, Huize Kriezis en Huize Pavlos Kountouriotis. De fotogenieke huisjes zijn een geliefde attractie op Hydra.

Een vakantie op Hydra boeken? Kies voor eilandhoppen met Eilandhoppen op Maat!

Bezienswaardigheden

Met prachtige onderdelen als Hydra Stad en historische huizen is een vakantie op Hydra nooit saai. De rijke geschiedenis en mooie omgeving zorgen ervoor dat overal op het eiland bijzondere dingen te ontdekken zijn. Wat je echt niet mag missen tijdens je vakantie is:

  • De haven
    natuur hydraDe haven van Hydra is een echte must-see. Hier vind je onder andere oude kanonnen, de kathedraal met klokkentoren (en kerkelijk museum) en het beeld van Andreas Miaoulis. Ook de bijzondere kerk van Hydra Kimisis tis Theotokou, met haar vele bogen en gele kleur, is de moeite meer dan waard. Wie meer wil weten over het verleden van de stad, kan het historisch museum bij de haven bezoeken.
  • Kerken en kloosters
    Liefhebbers van geschiedenis en architectuur kunnen tijdens een vakantie op Hydra hun hart ophalen. Overal op het eiland zijn schitterende kerken en kloosters te vinden, variërend in bouwstijl, grootte en leeftijd. Bijzondere bouwwerken zijn de Kerk van Ipapanti, Agios Ioannis, Klooster van Efraxia, Klooster van Profit Ilias, Klooster van Agia Matrona en het Klooster van Zouvras.
  • Athene en eilanden
    Wanneer je op Hydra vakantie viert, kun je ook de hoofdstad van Griekenland bezoeken! Vanuit de havens gaan er regelmatig bootjes naar het vasteland van Griekenland, met name naar Piraeus. De verbinding is goed, vandaar dat er ook veel Atheners een weekendje vakantie vieren op Hydra. Ook gaan er bootjes naar andere eilanden in de omgeving, zodat je veel van het Griekse land kunt ontdekken.

Stranden

Ondanks de ruige natuur op Hydra zijn er stranden in overvloed. Een aantal stranden ligt wat verderaf, maar is ook zeker de moeite waard. Doordat er geen auto’s of taxi’s zijn kun je de stranden alleen lopend, op een ezeltje of met de watertaxi bereiken. Doordat het eiland relatief klein is kost dat bijna geen moeite en krijg je veel meer mee van het landschap.

Mooie stranden op Hydra zijn Megalo Kamini, Mikro Kamini, Mandraki Beach, Vlichos Beach en Agios Nikolaos. Ook Molos, Spilia Beach, Avlaki, Bisti en Limnioniza Beach hebben alles in huis voor een ontspannen dagje in de zon. Op de meeste stranden zijn faciliteiten aanwezig, maar bij de wat meer afgelegen stranden moet je zelf voor eten en drinken zorgen. De relatief rustige stranden laten je heerlijk ontspannen en zijn voorzien van een verfrissende zeebries.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders