fietsvakantie Griekse eilanden

Een fietsvakantie naar de Griekse eilanden klinkt niet als vanzelfsprekend, maar is zeker de moeite waard. Tijdens een fietsvakantie kan je de mooiste plekjes van de eilanden ontdekken waar je met een auto niet kan komen. De wegen op de Griekse eilanden zijn prima om op te fietsen en er zijn een aantal eilanden die er echt uitspringen als het gaat om een fietsvakantie.

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Deze Griekse eilanden zijn de ultieme plekken voor een fietsvakantie:

En dit is nog maar een kleine selectie van de prachtige eilanden waar je kunt genieten van een fietsvakantie.

Fietsvakantie Griekse eilanden

Er zijn veel reisorganisaties die een fietsvakantie aanbieden op de Griekse eilanden. Op de pagina reisorganisaties vind je alle reisaanbieders die een fietsvakantie op de Griekse eilanden aanbieden. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen fietsvakantie organiseren. Zoek eerst uit naar welk eiland je wilt (of meerdere eilanden, dat is natuurlijk ook mogelijk) en zoek dan uit waar je het beste een fiets kunt huren. Bedenk ook of je van plek naar plek wilt fietsen en dus iedere nacht ergens anders overnacht of dat je vanuit één plek iedere dag op pad gaat.

Houd bij het huren van fietsen wel rekening met het feit dat de fietsen in Griekenland van minder goede kwaliteit zijn zoals we in Nederland zijn gewend. Als dit geen probleem is voor jou, kun je gewoon een fiets huren. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen fiets meenemen, zo weet je zeker dat je een goede fiets hebt.

Voor de echte avonturiers: Natuurlijk kun je ook gewoon een vliegticket boeken en dan ter plekke kijken hoe je het gaat aanpakken.

ANWB Vakantie

De Griekse eilanden lenen zich prima voor een fietsvakantie. De afstanden zijn te doen, de landschappen afwisselend en de hoogteverschillen goed te overbruggen. ANWB Vakantie biedt verschillende fietsvakanties aan naar de Griekse eilanden.

Tips voor fietsen op de Griekse eilanden

  • Zorg dat de fiets die je huurt goed genoeg is voor de plannen die je hebt.
  • Een goede conditie is zeker aan te raden om echt te kunnen genieten van je vakantie.
  • Zorg voor een goed ontbijt en lunch. Je verliest, zeker op de warme dagen, veel energie.
  • Drink veel!!
  • Je komt vaak langs kioskjes/winkeltjes waar je gekoeld drinken, zoetigheid en fruit kunt kopen, maar als je ver van de bewoonde wereld af gaat, zorg dan zelf voor genoeg eten en drinken.

Ervaringen fietsvakantie Griekse eilanden

Een fietsvakantie op de Griekse eilanden is nog niet heel populair, maar zeker niet minder leuk om te doen. Een voordeel is onder andere dat je zelf kunt bepalen wanneer je stopt en weer verder gaat. Je komt tijdens je fietstocht langs allerlei verschillende plekken en bezienswaardigheden en je kunt zelf bepalen waar je stopt om ze te bekijken. En daarnaast ervaar je de Griekse eilanden met de heerlijke Griekse sfeer echt optimaal.

Tip: bekijk de pagina met reisorganisaties en ontdek welke reisaanbieders een fietsvakantie naar Griekenland aanbieden

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders