Vakantie op Paxi

Het groene eiland Paxi ligt in het westen van Griekenland en maakt deel uit van de Ionische Eilanden. Het ligt in de buurt van de eilanden Corfu, Kefalonia, Lefkas en Ithaki. Paxi, dat ook wel Paxos wordt genoemd, omvat meerdere eilanden. Om het eiland heen liggen kleinere eilandjes die je tijdens een vakantie op Paxi kunt bezoeken. Het eiland staat bekend om haar olijfolie en woeste landschappen. Hoge, witte kliffen rijzen op uit de golven en zijn weelderig bedekt met frisgroene bomen. Mede door deze prachtige natuurgebieden is een vakantie op Paxi erg populair. Lees hier meer over wat er te ontdekken valt op het eiland Paxi!

Vakantie op Paxi boeken? Vraag vrijblijvend een reisadvies aan!

Vakantie op Paxi

Vakantie op Paxos

Een vakantie op Paxi betekent genieten van de mooie natuur die het eiland te bieden heeft. Duizenden olijfbomen en cipressen hullen het eiland in een groen, schaduwrijk kleed. De rotsige kust met steile kliffen die met hun voeten in de zee staan, zijn erg indrukwekkend. Door erosie zijn er bij deze kliffen veel zeegrotten ontstaan: prachtig om te bezoeken! Ook vind je op Paxi schitterende stranden, vooral die op het eilandje Antipaxi zijn erg geliefd. Niet voor niets komen er ieder jaar veel mensen van de natuur en rust op het eiland genieten.

Het nu zo vredige Paxi kent een roerige geschiedenis. Het heeft in de afgelopen eeuwen veel overheersers gekend. Romeinen, Byzantijnen, Venetianen, Fransen, Ottomanen en Britten hebben over het eiland geregeerd. Ook was Paxi regelmatig het slachtoffer van aanvallen door piraten die op de Middellandse Zee heersten. Paxi werd geregeld aangevallen en sommige piraten verscholen zich op het bosrijke eiland. Verder komt Paxi voor in verhalen uit de Griekse mythologie. Zo zou Poseidon met zijn drietand een stuk van het eiland Corfu hebben geslagen. Het nieuwe eilandje dat daardoor ontstond diende als rustig plekje voor hem en zijn vrouw Amphitrite.

Steden

Paxos, haven van GaiosDe hoofdstad van Paxi is Gaios, dat in het oosten van het eiland ligt. Gaios heeft een gezellige haven die wordt beschermd door twee eilandjes: Agios Nikolaos en Panagia. Door deze beschutte ligging heeft Gaios relatief weinig last van wind en kunnen boten er veilig liggen. Het uitzicht op de twee groene eilanden en de dobberende bootjes is prachtig! Op Paxi wonen zo’n 2500 mensen, waarvan ongeveer 1000 in Gaios. Het centrum met haar pleintjes, restaurantjes en terrasjes is erg levendig en sfeervol. Verder zijn er veel winkeltjes waar je terecht kunt voor souvenirs en verse boodschappen. Andere leuke dorpjes zijn de badplaatsen Lakka en Loggos. In Lakka vind je een schitterende onderwaterwereld, een vuurtoren en mooie huisjes. In Loggos, ook wel Longos genoemd, vind je kerken, bossen en overblijfselen uit een rijk verleden. In het dorpje Makratika kun je een oude windmolen en kerkjes bewonderen.

Paxos zeegrotten

Ross Holidays

Ontdek het paradijselijke en groene Paxi tijdens een vakantie. Kies uit de vele mogelijkheden, van een hotel tot luxe villa. Of kies voor een kleinschalige vakantie in een cottage. Boek jouw vakantie op Paxi met Ross Holidays!

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie op Paxi zijn er allerlei bezienswaardigheden te bewonderen. Van mysterieuze zeegrotten tot nauwelijks bewoonde eilandjes: Paxi heeft het allemaal. Tijdens je vakantie mag je het volgende niet missen:

  • Blue Caves
    Paxi is rijk aan indrukwekkende kliffen die vanuit het water oprijzen. Door erosie vind je in veel van deze kliffen zeegrotten met helder water en grillige vormen. Erg bekend zijn de Blue Caves, ze behoren tot de mooiste zeegrotten van het eiland. Vanuit Gaios gaan er regelmatig rondvaartboten die ook de Blue Caves aandoen. De meeste boten stoppen hier even zodat je de zeegrotten goed kunt zien. Ook kun je zelf een bootje huren en op ontdekkingstocht naar de Blue Caves gaan.
  • Antipaxi
    Ten zuidoosten van Paxi ligt het kleinere eilandje Antipaxi, ook wel Antipaxos genoemd. Dit groene eiland is zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op Paxi. Antipaxi staat bekend om haar heerlijke wijn en is dan ook bezaaid met wijngaarden. Verder vind je op Antipaxi sprookjesachtige stranden die tot de mooiste van de Ionische Eilanden worden gerekend. De mooiste stranden van Antipaxi zijn Vrika en Voutoumi. Vanaf het vasteland gaan er regelmatig bootjes naar Antipaxi.
  • Panagia en Agios Nikolaos
    Voor de kust van Gaios liggen de twee eilandjes Panagia en Agios Nikolaos. Vanaf het vasteland gaan er op vaste tijden bootjes naar deze twee groene eilanden. Uiteraard kun je ook zelf een bootje huren om de eilandjes te bezoeken. Op Agios Nikolaos vind je de overblijfselen van een Kastro, een Venetiaans kasteel. Op Panagia staat een idyllisch wit kerkje met een fotogeniek klokkentorentje. Beide eilanden zijn met bossen bedekt en een paradijs voor liefhebbers van wandelen.

Stranden

Paxi strandenOp Paxi vind je een overvloed aan sprookjesachtige stranden die overgaan in helder, turquoise water. Het water voor de kust is over het algemeen erg rustig, zodat je ongestoord kunt zwemmen en snorkelen. Sommige stranden zijn geschikt voor watersporten, zoals het strand bij Lakka. Door de weelderige begroeiing op Paxi is er op de meeste stranden genoeg schaduw te vinden. Niet alle stranden zijn te voet te bereiken, dus een bootje huren of meegaan met een taxibootje kan handig zijn. Bij de mooiste stranden op Paxi horen Mongonissi Beach, Glyfada, Fikia, Kipos Beach en Kipiadi Beach. Ook Marmari Beach, Levrecchio, Kanoni en Harami Beach zijn echte aanraders tijdens een vakantie op Paxi.

photo by: Voisin-Demery, SirAdavis, VinceSmith

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders