De Dodekanesos

De Dodekanesos is een eilandengroep die ten oosten ligt van de Cycladen en in het zuidoosten van Griekenland ligt. De naam Dodekanesos is afgeleid van het Griekse woord Dodekánisa, wat twaalf eilanden betekent. De eilandengroep bestaat officieel uit veel meer dan 12 eilanden, maar voor de benaming hebben ze alleen de 12 grootste eilanden geteld. De eilanden in de Dodekanesos hebben jaarlijks de meeste zonuren en ze liggen op minder dan vier uur vliegen vanaf Schiphol.

Eilandhoppen: een ideale manier om de Dodekanesos te ontdekken!

Dodekanesos eilanden

Zoals gezegd bestaan de Dodekanesos eilanden uit twaalf eilanden. Bekende Dodekanesos eilanden zijn Kos en Rhodos waar jaarlijks vele toeristen komen, Maar ook Karpathos is een bekend eiland van de Dodekanesos eilanden. De twaalf eilanden waaraan de eilandengroep zijn naam te danken heeft, zijn: AstypalaiaKalymnosKarpathosKasosKastelorizoKosLerosNisyrosPatmosRhodosSimi en Tilos.

De Dodekanesos eilanden op de kaart

Onderstaand een overzicht van de 12 grootste eilanden van de Dodekanesos eilanden op de kaart.

 

Kos en Rhodos

De meeste eilanden die behoren tot de Dodekanesos eilanden hebben veel bergachtige gebieden met wat vlakke stukken, voornamelijk op Kos en Rhodos vind je veel vlaktes. Dit zijn ook gelijk de meest bekende eilanden van de Dodekanesos. Kos en Rhodos zijn populaire vakantiebestemmingen. Kos is staat bekend als fietseiland, maar ook als ideale vakantiebestemming om te feesten. Lees meer over een vakantie op Kos.  Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos eilanden en ook het meest oostelijke Griekse eiland. Rhodos is een populaire vakantiebestemming door de mooie natuur, helderblauwe zee en vele bezienswaardigheden. Lees meer over een vakantie op Rhodos.

Geschiedenis van de Dodekanesos

De eilanden in de Dodekanesos hebben allemaal een rijke geschiedenis. Zeker de eilanden Kos en Rhodos hadden in de oudheid een bloeiende beschaving. De eilanden in de Dodekanesos hebben tot verschillende landen toebehoort, onder andere tot het Romeinse Rijk, de Turken en de Italianen. Op de eilanden zelf ontdek je van alles over de geschiedenis. Je vindt in verschillende elementen op het eiland veel terug over de geschiedenis. De architectuur en cultuur is een combinatie van oosterse en westerse invloeden.

De Dodekanesos eilanden bezoeken

De Dodekanesos eilanden zijn gemakkelijk te bezoeken, zowel vanuit de havenstad Pireaus als vanaf andere Griekse eilanden. Zeker in de zomermaanden gaan er verschillende boten. De populaire vakantiebestemmingen op de Dodekanesos eilanden (Rhodos, Karpathos en Kos) hebben een eigen luchthaven. De Dodekanesos eilanden hebben je veel te bieden; prachtige bezienswaardigheden, een adembenemende natuur en veel cultuur en historie. Ook voor leuke excursies ben je op de populaire eilanden goed. Vanaf de Dodekanesos eilanden kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een excursie naar Turkije maken. De eilanden liggen vlakbij de Turkse kust.

Eilandhoppen Dodekanesos

De Dodekanesos eilanden hebben je zoveel te bieden dat het lastig kiezen is welk eiland je gaat bezoeken. Wanneer je niet kan kiezen, biedt eilandhoppen Dodekanesos uitkomst! Bezoek tijdens je vakantie meerdere eilanden. Populaire routes tijdens eilandhoppen Dodekanesos zijn: Rhodos > Symi > Kos of Kos > Kalymnos > Pathos > Samos. Lees hier meer over eilandhoppen Griekenland.

vakantie kos

Eilandhoppen op maat

Eilandhoppen op maat is, zoals de naam natuurlijk al zegt, gespecialiseerd in eilandhoppen op de Griekse eilanden. Dus voor de ideale reis naar de Dodekanesos ben je bij Eilandhoppen op maat op het juiste adres.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders