Vakantie op Sifnos

Het prachtige Sifnos is een relatief groot eiland dat bekend staat om haar azuurblauwe baaien, schilderachtige kerkjes en de wit met blauwe bouwstijl, die je op veel Griekse eilanden aantreft. Sifnos maakt deel uit van de eilandengroep de Cycladen en ligt in de Egeïsche Zee. Omringende eilanden zijn Paros, Milos, Syros, Tinos, Mykonos en Naxos. Sifnos is een wat ruiger ogend eiland, dat veel heuvels heeft met hier en daar een lage bergtop. Het glooiende landschap verleidt velen om tijdens een vakantie op Sifnos een wandeling door de pure natuur te maken. Lees hier alles over wat er te doen is tijdens een heerlijke vakantie op Sifnos!

Vakantie op Sifnos boeken? Vraag gratis en onafhankelijk een offerte aan!

Vakantie op Sifnos

Ondanks haar wat droge uiterlijk is Sifnos een zeer vruchtbaar eiland, wat goed te zien is aan de beroepen van de eilandbewoners. Ze leven maar voor een deel van toerisme, juist de landbouw, veeteelt en visserij zijn grote bronnen van inkomsten. Hierdoor wordt het eiland gesierd met groene boomgaarden, waarin je sinaasappelbomen, olijfbomen en citroenbomen met hun kleurenpracht volop kunt bewonderen. Ook zijn er veel wijngaarden op Sifnos: tijdens je vakantie hier moet je zeker eens de lokale wijnen proeven.

stad sifnosSifnos kent toerisme, maar is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Hierdoor heeft het eiland haar authentieke manier van leven vast kunnen houden: prachtig om te ontdekken tijdens een vakantie. De bewoners van Sifnos zijn erg gastvrij en creatief. Dat komt duidelijk naar voren in oude ambachten, zoals pottenbakken, die hier nog altijd worden beoefend. De geschiedenis is op Sifnos nog altijd zichtbaar. Zoals meer Griekse eilanden is Sifnos veroverd geweest door onder andere Romeinen, Venetianen en Ottomanen. In verschillende ruïnes en gebouwen zie je deze perioden nog terug. Ook was het eiland vroeger enorm rijk door het goud en zilver dat op het eiland werd gedolven.

Steden

De hoofdstad van Sifnos is Apollonia, dat ongeveer in het midden van Sifnos ligt. De witte hoofdstad is gebouwd op meerdere heuvels en steekt prachtig af tegen het groen van de hellingen. De witte stad met haar blauwe koepeltjes brengt je helemaal in de Griekse sferen. De smalle straatjes en trapjes zijn gevuld met kleurrijke bloemen, mini-terrasjes en blauwe balkonnetjes: kortom, een schitterend plaatje. Een stadswandeling door Apollonia is dan ook erg geliefd onder vakantiegangers. Wie tijdens een vakantie op Sifnos kennis wil maken met de cultuur en tradities van het eiland, moet in Apollonia zeker het Folklore Museum bezoeken. Ook liggen er in en bij de stad veel indrukwekkende kerkjes en kloosters. Degenen die je tijdens je vakantie zeker moet bezoeken zijn Theologos o Mouggos, Panagia Ouranofora en Agios Ioannis Chrisostomos.

Naast Apollonia vindt je nog meer nederzettingen tijdens een rondreis over Sifnos. Traditionele dorpjes en levendige badplaatsen wisselen elkaar af in het betoverende landschap van het eiland. Een bekend dorpje is Kamares, waar de belangrijkste haven en een mooi strand zijn. Vanaf Kamares kun je ook veel kerkjes en kloosters in de omgeving ontdekken. Vlakbij Apollonia ligt Katavati, met mooie kerkjes en eeuwenoude ruïnes. In Katavati worden jaarlijks kleurrijke, religieuze feesten gevierd. Het dorp Artemonas is ook de moeite meer dan waard. Het ligt vlak bij Apollonia en staat bekend om haar oude windmolens, schitterende kerken en mooie huisjes.

sifnos vakantie

Eilandhoppen op maat

Wil jij het prachtige eiland Sifnos ontdekken, maar daarnaast ook meerdere eilanden in de Cycladen bezoeken? Dan is eilandhoppen wat voor jou! Boek jouw ideale vakantie op Sifnos met Eilandhoppen op maat!

Bezienswaardigheden

Wie een vakantie op Sifnos boekt, zal zich tijdens zijn verblijf niet snel vervelen. Op Sifnos is veel te zien, van prachtige natuurgebieden tot eeuwenoude opgravingen. De bezienswaardigheden op Sifnos vormen dan ook een mooie combinatie tussen cultuur, natuur en geschiedenis. Wat je niet mag missen tijdens een vakantie op Sifnos zijn de volgende bezienswaardigheden:

  • Panagia Chrisopigi
    Sifnos vakantiePanagia Chrisopigi is misschien wel een van de meest gefotografeerde plaatsen op heel Sifnos. Panagia Chrisopigi is een helderwit, romantisch kerkje dat idyllisch is gelegen op het gelijknamige schiereiland. Het smetteloze wit van Panagia Chrisopigi steekt schitterend af tegen de donkere rotsen en de turquoise zee. De trappetjes, torentjes en bogen maken het kerkje extra indrukwekkend. Een must-see tijdens je vakantie op Sifnos!
  • Kerken, kloosters en festivals
    Waar je ook bent op Sifnos, overal kom je eeuwenoude kerkjes en kloosters tegen. Op Sifnos zijn alleen al meer dan 350 kerken te vinden! Liefhebbers van cultuur en architectuur kunnen tijdens een vakantie hier hun hart ophalen. Panagia Chrisopigi, Panagia Poulati, de Kerk van de Zeven Martelaren en Panagia Kitrian horen tot de bekendste. Bij de meeste kerken worden vrolijke, religieuze festivals georganiseerd. Dit komt op Sifnos zo vaak voor dat het eiland hierom bekend is geworden. Door het bezoeken van de festivals leer je de cultuur van Sifnos beter kennen en ontdek je hoe tradities hier in ere worden gehouden. De meeste feesten worden in juli en augustus gevierd.
  • Kastro
    Het Kastro is een van de mooiste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een vakantie op Sifnos. Kastro is een versterkt dorpje, dat vroeger dienstdeed als een soort kasteel. Het was vroeger de hoofdstad van het eiland en ligt bij de huidige hoofdstad Apollonia. Uit opgravingen blijkt dat Kastro al zeker sinds de 14e eeuw bestaat en dat de regio al sinds de Bronstijd wordt bewoond. Zeer de moeite waard in Kastro zijn het Archeologisch Museum en de kerken Panagia Eleousa, Agios Nikolaos en Agia Ekaterini. In de nabije omgeving van Kastro ligt de beroemde Kerk van de Zeven Martelaren.

Stranden

Sifnos strandHet romantische Sifnos heeft vele stranden, mede hierdoor is het zo geliefd onder reizigers. De grillig gevormde kustlijn met haar mooie baaien zorgt ervoor dat geen enkel strand hetzelfde is, ieder strand heeft unieke eigenschappen. De bekendste stranden op Sifnos zijn Kamares Beach, Vathy, Platys Gialos, Cheronisos Beach, Apokofto en Vroulidia Beach. Iets minder bekend maar even prachtig zijn Faros, Broulidia Beach, Chrysopigi, Fukiada, Fasolou Beach, Seralia Beach en Poulati. De meeste stranden op Sifnos zijn goed bereikbaar en voorzien van de benodigde faciliteiten, zoals douches, toiletten en/of restaurantjes.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders