Vakantie Santorini

Een van de pareltjes van de Cycladen is het romantische eiland Santorini. Het eiland staat bekend om de kleurrijke huisjes, verre uitzichten en de ruige natuur. De Cycladische bouwstijl is op Santorini goed vertegenwoordigd: in elk stadje vind de karakteristieke blauw met witte huisjes die haast elk plekje op het eiland fotogeniek maken. Het rotsachtige eiland ligt boven Kreta en wordt omgeven door kleine, veelal onbekendere eilanden zoals Anafi en Los. Door de afwisselende natuur en de unieke bezienswaardigheden is een vakantie op Santorini erg geliefd.

Vakantie op Santorini? Kies voor eilandhoppen: vraag een gratis offerte aan

Kleurrijk Santorini

Mede door de vulkanische bodem van Santorini heeft het eiland veel kleur gekregen. De soms witte rotsen steken prachtig af tegen de blauwe lucht. Het wit en blauw lijkt overal op het eiland terug te komen. De huisjes en kerkjes, de witte bootjes op de uitgestrekte blauwe zee.. overal waar je kijkt kom je deze fotogenieke combinatie tegen. Verder zie je in een aantal stadjes ook pastelkleurige huisjes, vaak opgefleurd met groene, mediterrane planten die het geheel compleet maken. Een wandeling door de smalle straatjes op Santorini is dan ook een feest voor je ogen, en dan zijn de prachtige uitzichten nog niet eens genoemd!

Steden

Zonsondergang SantoriniAls je het Griekse leven tijdens een vakantie op Santorini wilt ervaren, moet je zeker een aantal van de stadjes bezoeken. De hoofdstad Fira, ook bekend als Thira, is de moeite meer dan waard. De op de rotsen gebouwde stad lijkt recht uit een vakantiefolder te komen. In het gouden zonlicht staan de wit met blauwe huisjes te schitteren, klaar om ontdekt te worden. Een wandeling omhoog op de trappetjes, terwijl je onderweg geniet van de vele uitzichten, is een unieke ervaring. Je kunt ook met de kabelbaan of op de rug van een ezeltje omhoog. De vele ezeltjes op de trappen van Fira zorgen dagelijks voor het vertrouwde klik-klak, dat nu onlosmakelijk verbonden is met het stadje.

Het stadje Oia ligt in het noorden en is de moeite van het bezoeken waard tijdens je vakantie op Santorini. Oia staat bekend om haar prachtige uitzichten, je kunt zelfs de omringende eilanden bewonderen. Ook hier vind je fleurige huisjes en een ruige omgeving, die tijdens de zonsondergang wel in vuur en vlam lijken te staan. Een bezoekje aan Golden Sunset terras van Oia beloont zich met een zonsondergang zoals je nog nooit in je leven hebt gezien. De rotswoningen, het oude centrum en de spectaculaire kliffen maken het plaatje compleet.

vakantie Santorini

TUI – Discover your smile

Sprookjes bestaan tijdens een vakantie op Santorini. Kom tot rust op de prachtige stranden, geniet van de bezienswaardigheden en sluit je dag af met een geweldige zonsondergang vanuit Vanhet hoog gelegen dorpje Firostefani. Boek je vakantie bij TUI en ontdek zelf de pracht en praal van dit Griekse eiland!

Elk stadje op Santorini heeft zijn eigen charme. De stadjes Merovígli en Firostefáni met hun hoge ligging, Akrotiri en Oud Thira met archeologische vondsten en vele anderen zijn must-sees tijdens je vakantie op Santorini. Door de mooie bouwstijlen en rotsige natuur zal geen enkel stadje teleurstellend zijn.

Bezienswaardigheden

Overal tijdens je vakantie op Santorini kom je mooie bezienswaardigheden tegen. Dit kan in vele vormen, van onverwachte uitzichtpunten tot sporen van oude beschavingen. Dit mag je niet missen tijdens je vakantie op Santorini:

 • Skaros
  Santorini vakantieEen bezoek aan het fort Skaros is eigenlijk een reis terug in de tijd. Bij dit Venetiaanse fort woonden vroeger veel mensen, het was zelfs een tijdje de hoofdstad van Santorini. Door aardbevingen is er van de nederzettingen niet veel meer te zien, maar het fort met de Theoskepasti staan nog altijd majestueus op de rotsen. Skaros is te voet te bereiken vanuit Imerovigli, na een wandeling over de trappen heb je een prachtig uitzicht over de caldera.
 • Vulkaankrater
  De vulkaankrater van Santorini (caldera) is een echte aanrader tijdens je vakantie. In 1450 voor Christus is de vulkaan uitgebarsten en sloeg een enorme krater in het eens ronde eiland. Hierdoor kwam een groot deel onder water te staan en ontstonden de eilandjes Nea Kameni, Palea Kameni, Aspronisi en Therasia. Op de eilanden zijn zelfs nog warmwaterbronnen te vinden. De sporen van deze verwoestende gebeurtenis zijn nog altijd zichtbaar en hebben op sommige plaatsen een woest ‘maanlandschap’ achtergelaten.
 • Het oude Thira
  Bij de badplaats Kamari ligt een eeuwenoude stad met ruïnes uit 300 voor Christus. Rond eind 1800 zijn de opgravingen hier begonnen en zijn er onder andere tempels, een kerk, een theater en badhuizen ontdekt. Tijdens een bezoek aan het oude centrum van Thira waan je je even in vroegere tijden tussen de Doriërs, de eerste bewoners.
 • Kerken
  Santorini en kerken: je kunt ze haast niet los van elkaar noemen. Overal op het kleurrijke eiland vind je de kunstig gebouwde kerken, vaak te herkennen aan de felblauwe koepels. De charmante gebouwen zijn populaire fotografieobjecten en verbonden met de cultuur van de Cycladen. Bijzondere kerken met een mooie geschiedenis zijn o.a. de Panagia Episkopi (Mesa Gonia), de Agios Georgios (Imerovigli), Kathedraal van Johannes de Doper (Fira) en de Orthodoxe Kathedraal (Fira).
strand santorini

Goedkope vakantie Santorini met Prijsvrij.nl

Een vakantie naar Santorini hoeft niet duur te zijn. Boek eenvoudig jouw goedkope vakantie bij Prijsvrij.nl!

Stranden

Na een dagje cultuur snuiven of een verkoelende duik is het strand heerlijk om even bij te komen. De mooiste stranden voor je vakantie op Santorini vind je langs de oostkust en zuidkust. De stranden op Santorini zijn donker van kleur, dit komt door de vulkanische grond. Red Beach in het zuiden wordt tot de mooiste stranden gerekend doordat kleurrijke bergen het strand omringen. Bij de badplaats Kamari zijn ook heerlijke stranden te vinden waar je maximaal kunt genieten van de Griekse zon.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders