Saronische eilanden

De Saronische eilanden, ook wel de Argo-Saronische eilanden genoemd, vormen een eilandengroep voor de kust bij Athene. De eilandengroep ligt in de Saronische golf, deze golf vind je tussen de twee schiereilanden, Argolis en Attica, van Griekenland, en wordt ook wel de Golf van Egina genoemd.

Bezoek de eilanden in de Saronische Golf: ga eilandhoppen!

De Saronische eilanden zijn:

 

Salamis is het grootste eiland van deze eilandengroep en daarna komen Aegina en Poros. Een bezoek aan de Saronische eilanden wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de hoofdstad Athene of de Peloponessos met de historische plaatsen Korinthe en Nauplion. De eilanden liggen vlakbij deze plekken en vanuit de havens gaan dagelijks meerdere boten. De eilanden zijn ook prima geschikt voor een daguitstapje.

 

Toeristen op de Saronische eilanden

De Saronische eilanden zijn voornamelijk onder de Grieken zelf erg populair. Aangezien de eilanden dichtbij het vaste land liggen, kunnen de Grieken gemakkelijk voor een weekendje naar de eilanden gaan. Maar ook onder de toeristen worden de eilanden steeds populairder. De eilanden hebben een heerlijke Griekse sfeer, goed eten, heerlijke stranden, het is gemakkelijk te combineren met uitstapjes naar andere eilanden of het vaste land en daardoor zijn er veel culturele en historische bezienswaardigheden. Aegina is het meest bekende eiland van de Saronische eilanden en wordt ook veel bezocht. Het ligt op nog geen uur varen vanaf de haven van Pireaus.

Saronische eilanden bezoeken

Vaak worden de Saronische eilanden bezocht door middel van eilandhoppen; er worden dus meerdere eilanden bezocht in één vakantie. Dit kun je doen met een reisorganisatie, of ga zelf op pad met je zeilboot. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om gewoon één eiland te bezoeken tijdens je vakantie. Bekijk de reisorganisaties en ontdek welke mogelijkheden er zijn!

moni aegina

Eilandhoppen op maat

Ontdek de prachtige eilanden in de Saronische Golf. Eilandhoppen op maat biedt verschillende reizen aan om deze eilanden te ontdekken, van een 8-daagse reis tot een 12-daagse reis.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders