Auto huren Griekenland

Op de meeste Griekse eilanden rijden bussen en taxi’s, maar als je zelf wilt bepalen op welke dagen en tijdstippen je ergens heen gaat, is het handig om een auto te huren. Je bent dan vrijer in je doen en laten. Daarnaast kun je met een auto vaak op veel meer plekken komen, sommige prachtige stranden of bezienswaardigheden zijn namelijk moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. Maar met de auto bezoek je de meest prachtige plekken.

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Tips auto huren Griekenland

Wanneer je een auto gaat huren in Griekenland is het belangrijk om de volgende tips mee te nemen:

Tip 1: Zorg dat de hoofdbestuurder een creditcard mèt pincode heeft – bij veel autoverhuurbedrijven is dit namelijk verplicht. Het is een extra verzekering voor de verhuurder wanneer jij bijvoorbeeld de auto niet volgetankt aflevert. Of wanneer schade wordt gemaakt aan de auto. Tip: let erop dat de creditcard op de naam van de hoofdbestuurder staat.

Tip 2: Zorg voor een geldig rijbewijs en paspoort – als je niet in bezit hiervan bent, krijg je de auto niet mee.

Tip 3: Reserveer vooraf aan je vakantie een auto. Dit is dit voordeliger en zo weet je zeker dat er een huurauto beschikbaar is. Zeker als je voor een langere periode een auto wilt huren. Wil je de auto meenemen naar verschillende eilanden? Check dan even goed of dit mogelijk is.

Tip 4: Controleer je reservering – let er goed op dat alles op de reservering staat (ook de extra’s als een navigatiesysteem). En controleer bij het tekenen van de overeenkomst ter plaatsen ook of hier alles op staat.

Tip 5: Controleer ook je huurauto op schade. Zit er schade op de auto? Laat dit dan opnemen in de overeenkomst zodat jij hier achter niet verantwoordelijk voor gesteld kan worden.

Tip 6: Zoek van te voren goed uit hoe het zit met verzekeringen – zo kom je niet voor verrassingen achteraf te staan. Bij grotere organisaties is dit meestal goed geregeld. Bij lokale verhuurbedrijven verschilt dit nog wel eens. Controleer en vergelijk de voorwaarden ieder geval goed. Betrouwbare autoverhuurbedrijven op Griekenland waarbij verzekeringen zijn geregeld zijn Sunnycars en Tui Cars.

Tip 7: Huur je auto bij een betrouwbare autoverhuurder. Let bijvoorbeeld op wanneer de prijs enorm goedkoop is. Vaak worden hier achteraf nog zaken in rekening gebracht die je niet verwacht.

Zoek en vergelijk jouw huurauto op Griekenland bij één van onze geselecteerde autoverhuurders:

Regels auto huren Griekenland

Er zitten een aantal regels en voorwaarden aan het huren van een auto in Griekenland. Lees de regels voor het huren van een auto goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  • De regel bij de meeste verhuurbedrijven is dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn en in sommige gevallen zelf 23 jaar. Let hier dus goed op bij het huren van een auto.
  • De hoofdbestuurder moet minimaal 1 jaar zijn/haar rijbewijs in bezit hebben. Er is geen internationaal rijbewijs vereist.
  • Er kan een maximum leeftijd gelden van 75 jaar.
  • Een belangrijke regel voor het huren van een auto in Griekenland is dat de hoofdbestuurder een creditcard moet hebben anders krijg je de huurauto niet mee.
auto huren griekenland

TUI Cars

Huur eenvoudig je huurauto via Tui Cars en profiteer van de zekerheden van Tui. Bij Tui Cars heb je een uitgebreide dekking door verzekering en transparante prijzen. Bekijk het aanbod huurauto’s van Tui Cars in Griekenland!

Eilandhoppen

Wanneer je gaat eilandhoppen is het vaak ook mogelijk om een huurauto mee te nemen naar de verschillende eilanden. Check vooraf goed wat de regels hierover zijn bij de organisatie waar je je auto huurt. Je kan natuurlijk ook op elk eiland dat je aandoet een auto huren, je betaalt dan geen kosten voor je auto op de veerboot.

Verkeerssituatie Griekse eilanden

auto huren griekenland

Voordat je besluit om een auto te huren op de Griekse eilanden is het goed om je te realiseren dat het autorijden er in Griekenland anders aan toe gaat dan in Nederland. Ten eerste zijn de wegen van wisselende kwaliteit. Op het toeristische Kreta rondom de grotere plaatsen zijn de wegen beter dan op een klein eiland met alleen kleine dorpjes. De bewegwijzering kan soms ook wat gebrekkig zijn, dus zorg voor een goed navigatiesysteem of een kaart. De wegen op de eilanden kunnen ook erg bochtig en smal zijn of ze hebben een sterke hellingsgraad. Ook is het in Griekenland normaal om degene die wil inhalen zoveel mogelijk ruimte te geven, dus zorg dat je goed opzij gaat in zo’n geval.

Wanneer je gaat autorijden in Griekenland is het dus belangrijk om alert te zijn. Zeker als je op smalle weggetjes rijdt. Tot slot heb je op de eilanden vaak ook onverharde wegen, zeker wanneer je bij afgelegen stranden wil komen.

Tip: Rijd rustig over de wegen op de Griekse eilanden, let goed op en dan komt het helemaal goed.

Goedkoop een auto huren op Griekenland

Wil je goedkoop een auto huren op Griekenland? Vergelijk de prijzen van verschillende autoverhuurders dan goed. Hier kan veel verschil inzitten. Let overigens wel goed op dat je bij een betrouwbare verhuurder huurt als de huurauto erg goedkoop is in vergelijking met andere autoverhuurders. Zoek en vergelijk eenvoudig online een goedkope huurauto via Tui Cars. TUI Cars levert alleen auto’s van de beste huurautoleveranciers. Wanneer je goedkoop een auto wilt huren, kan je beter voorafgaand aan je vakantie online een auto reserveren. Ter plaatse betaal je vaak wat meer voor je auto. Bovendien ben je er niet van verzekerd dat er nog een auto beschikbaar is of niet in de goedkoopste klasse.

Prijzen auto huren op Griekenland

De prijzen voor het huren van een auto kunnen enorm verschillen op de eilanden van Griekenland. De prijzen zijn o.a. afhankelijk van de concurrentie, de tijd in het jaar en de actuele beschikbaarheid van auto’s. Wanneer je meerdere eilanden van Griekenland wilt bezoeken met je huurauto is het verstandig de verschillende prijzen op de eilanden te bekijken. Wellicht is het goedkoper om met één auto verschillende eilanden aan te doen en de overtocht per boot te betalen dan op meerdere eiland een auto te huren. Bekijk en vergelijk de verschillende prijzen via Tui Cars.

Plan zelf je eigen reis naar de Griekse eilanden

Reis boeken