Vakantie Cycladen

De Cycladen is een eilandengroep in de Egeïsche Zee en bestaat uit 56 bewoonde en onbewoonde eilanden. De naam van de Cycladen is afkomstig van het Oud-Griekse woord cyclus, wat cirkel betekend. De eilanden liggen namelijk in een cirkel rondom het heilige eiland Delos. Dit was in de Griekse oudheid het belangrijkste Griekse heiligdom. De Cycladen is de bekendste eilandengroep van Griekenland en ook de meest populaire vakantiebestemming.

Ontdek de Cycladen door te gaan eilandhoppen! Vraag een gratis offerte aan

Meest bekende eilanden in de Cycladen

 

cycladen-eilandenRijke historie

De Cycladen eilanden zijn al sinds de prehistorie bewoond. Alle eilanden hebben hierdoor een rijke geschiedenis en die is nog goed zichtbaar. Zo vind je op de eilanden antieke heilige tempels, maar ook Venetiaanse forten, Byzantijnse kerken en christelijke kapellen. In de tijd van 3000 tot 1000 voor Christus heeft er zich één van de belangrijkste culturen ontwikkeld: de Cycladische beschaving. De bewoners van de Cycladen waren in die periode erg welvarend, ze waren zeelui die handel dreven in het oostelijke Middellandse Zeegebied.

 

Overeenkomsten Cycladen eilanden

De verschillende eilanden komen best veel met elkaar overeen: Witte huisjes met blauwe kozijnen, schattige koepelkerkjes, rotsachtig landschap, stralende zon en een prachtige blauwe zee. Opvallend is dat het eiland Naxos juist het tegenovergestelde is van de andere eilanden, dit is namelijk een erg groen eiland. De rest van de Cycladen eilanden zijn rotsachtig. Maar toch heeft ieder eilandje wel zijn eigen bijzonderheden behouden. Dit kun je het beste ontdekken door de verschillende eilanden te bezoeken tijdens een vakantie op de Cycladen eilanden.

vakantie Milos

Ross Holidays

Ross Holidays is gespecialiseerd in reizen naar Griekenland. Ontdek de mooiste plekken van de Cycladen met een reis van Ross Holidays.

Cycladen eilanden bezoeken

De Cycladen eilanden zijn erg populair onder toeristen en de meeste toeristen bezoeken de eilanden door te eilandhoppen. Ze bezoeken dus tijdens hun vakantie meerdere eilanden, waar ze dan één of meerdere dagen doorbrengen. Maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om tijdens je vakantie één eiland te bezoeken en daar te genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Lees alles over de eilanden en ontdek welk eiland of welke eilanden jij wilt bezoeken!

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders