Reisinformatie Griekse eilanden

Een vakantie naar de Griekse eilanden is heerlijk en erg populair, zowel onder gezinnen als onder jongeren. Om je vakantie goed te laten verlopen vind je hier reisinformatie en tips zodat je goed voorbereid bent. Lees hieronder meer over verschillende praktische reisinformatie over een vakantie naar de Griekse eilanden, maar ontdek ook meer over het huren van een auto, eten en drinken in Griekenland, het klimaat en beste reistijd.

Op vakantie naar de Griekse eilanden? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

Praktische reisinformatie Griekse eilanden

Tijd – Griekenland ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Dit houdt in dat er een tijdsverschil is van 1 uur, in Griekenland is het 1 uur later. Geen groot verschil dus en waarschijnlijk zal je hier tijdens je vakantie niet erg veel last van hebben.

Geld – In Griekenland betaal je met de euro, je hoeft dus vooraf geen geld te wisselen. Je kunt op alle bewoonbare eilanden geld pinnen bij een geldautomaat. Maar ook in veel winkels en restaurants/bars worden pinpassen geaccepteerd. Wel geld er vaak een dag limiet, dus houd hier rekening mee. Bij vrijwel alle grotere organisaties worden creditcards geaccepteerd. Geld opnemen met je creditcard kost vaak wel geld. De kosten hiervoor verschillen per bank en creditcard.

eilanden griekeland milosTaal – In Griekenland spreken ze voornamelijk Grieks, maar ook Turks, Bulgaars, Abanees en Romani. Het is handig om wat standaard Griekse zinnen te leren, maar op de meest toeristische Griekse eilanden wordt ook veel Engels gesproken.

Paspoort – Om Griekenland in of uit te komen heb je een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig.

Internet en bellen – Vanuit Griekenland kun je je mobiele telefoon gewoon gebruiken als je de mogelijkheid hebt om in het buitenland te bellen of internetten. Om vanuit Griekenland naar Nederland te bellen gebruik je +31, daarna het netnummer zonder nul en dan het abonneenummer. Griekenland beschikt over een 4G-netwerk. Wanneer je internet wilt gebruiken is het ons advies om vooraf je roaming kosten te controleren bij je provider. In veel hotels, restaurants enzovoort wordt gratis wifi aangeboden.

Elektriciteit – Er wordt in Griekenland gebruik gemaakt van dezelfde stopcontacten.

Water – Het water uit de kranen is drinkbaar, maar bevat een hoog chloorgehalte. Op sommige plekken is het water wel goed drinkbaar, maar om geen risico te lopen kun je het beste flessen water kopen. Deze zijn vrijwel overal tegen erg lage prijs te krijgen.

Vaccinaties en inentingen – Om naar Griekenland te gaan zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een inenting tegen teken encefalitis aanbevolen wanneer je langer dan 4 weken gaat wandelen of kamperen van maart t/m november.

Stel zelf je eigen reis naar de Griekse eilanden samen

Reis samenstellen

Overige tips

Een aantal andere tips als het gaat om de veiligheid van je vakantie op de Griekse eilanden:

  • Huur een kluisje in je hotel waarin je je waardevolle spullen kunt opbergen als je weg bent
  • Zorg voor een goede reisverzekering
  • Maak geen foto’s van militaire objecten. Dit is verboden in Griekenland, net als vliegtuigen spotten
  • Bel 112 als u in een noodsituatie zit

En vergeet vooral niet te genieten van al het moois dat de Griekse eilanden je te bieden hebben. 

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders