Vakantie Lesbos

Het zonnige eiland Lesbos ligt in het noorden van Griekenland, vlak voor de kust van Turkije. Het eiland maakt deel uit van de Noordoostelijke Egeïsche Eilanden en heeft de grootste omvang van de eilanden binnen deze groep. Lesbos is ontstaan uit vulkanen en heeft daaraan haar twee mooie, visrijke baaien te danken. Ook de beroemde warmwaterbronnen en de vruchtbare grond zijn hier gevolgen van. Een vakantie op Lesbos betekent genieten van de zon, de groene omgeving en veel van het verleden ontdekken. Lees hier meer over een vakantie op Lesbos!

Vakantie op Lesbos boeken? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vakantie op Lesbos

Het eiland Lesbos heeft een schat aan geschiedenis, natuur en sfeervolle steden. Het eiland is heuvelachtig en vooral in het zuiden groen en vruchtbaar. Pijnbomen, groene valleien en weelderige bossen wisselen elkaar af. Hier vind je ook de ontelbare olijfbomen waar Lesbos bekend om staat. In het noorden is het landschap ruiger maar even betoverend. De grote baai is de Golf van Kallonis en de kleine baai wordt de Golf van Gera genoemd. Rond deze baaien liggen mooie badplaatsen, stranden en kleurrijke dorpjes.

Ondanks de armoede die de bevolking ervaart, worden er uitbundige feesten gehouden. Zo heeft ieder dorp een jaarfeest en kun je in de grotere steden genieten van een bruisend uitgaansleven. Vooral het Ouzofeest in Mytilini wordt druk bezocht tijdens een vakantie op Lesbos. Maar ook de natuur trekt ieder jaar veel bezoekers. In de mediterrane omgeving kom je wilde paarden, flamingo’s, pelikanen en zeldzame vogelsoorten tegen.

Lesbos vakantieVerder zijn de resten van een veelbewogen geschiedenis nog altijd zichtbaar. Lesbos heeft vele overheersers gehad, waaronder de Macedoniërs, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. Ruïnes, tempels en eeuwenoude bouwwerken, zoals het Romeinse aquaduct bij Moria, herinneren hieraan.

Steden

De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, gelegen op het zuidoosten van het eiland. De kleurrijke stad heeft een gezellige haven en een boulevard met veel terrasjes, vanwaar je uitkijkt over de helderblauwe zee. Dat het een van de oudste steden van Griekenland is, is goed te zien. Er zijn veel ruïnes en bouwwerken uit het verleden te bewonderen. Een van de mooiste bezienswaardigheden is de Byzantijnse burcht, waar ook events worden gehouden. De kerken Agios Therapon en Agios Taxiarchis geven Mytilini kleur en maken indruk met hun schitterende bouwstijlen.

De vismarkt, haven en interessante musea in Mytilini zijn de moeite waard. Na een dag in Mytilini kun je bijkomen op het strand Tsamakia, vanwaar je het kasteel goed kunt zien. Naast Mytilini zijn er meer mooie plaatsen die zeker een bezoekje verdienen tijdens een vakantie op Lesbos. Agiasos (met een prachtige kathedraal), Molivos (Mythimna) met vrolijk gekleurde huisjes, Petra (met een kerk op de rotsen) Anaxos (één van de mooiste stranden) en Kalloni (met flamingo’s en een tempel) mogen niet ontbreken tijdens een vakantie!

 • Kleurrijk Molivos

één van de mooiste plaatsen op Lesbos is Molivos, ook wel Mythimna genoemd. Molivos is bekend door het schilderachtige en kleurrijke karakter. Molivos ligt in het noorden van Lesbos en is een typisch vissersplaatsje. Het schilderachtige dorp is tegen een heuvel gebouwd, wat zorgt voor een prachtig aanzicht. Eenmaal in het dorpje wordt je verrassend door de kleine pittoreske straatjes met leuke boetiekjes en winkeltjes. Bovenop de heuvel waartegen Molivos (Mythimna) is gebouwd, staat het kasteel van Molivos, een leuke bezienswaardigheid.

 • Vakantie Anaxos

Anaxos is een plaats in het noorden van Lesbos en heeft één van de mooiste stranden. Anaxos ligt vlakbij Molivos en Petra. Vanaf het mooie strand kijk je uit op Petra en Molyvos. Anaxos is een toeristische badplaats die wat rustiger is dan Petra en Molyvos. Houd je van rust en natuur dan is een vakantie Anaxos een perfecte bestemming. Wil je echter genieten in een bruisende stad? Petra ligt op slechts 3 km afstand. Bekijk vakanties naar Anaxos via Vakantiediscounter of boek een last minute vakantie Anaxos via TUI.

vakantie lesbos

Sunweb

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden tijdens een vakantie op Lesbos. Bezoek het versteende bos, geniet aan de prachtige stranden en wandel door leuke plaatsjes, zoals Mythimna. Boek nu jouw ideale vakantie op Lesbos met Sunweb!

Versteende bossen

Een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens een vakantie op Lesbos zijn de versteende bossen. Het ‘Petrified Forest Park’ ligt bij het plaatsje Sigri op het westen van het eiland. In het park zie je veel versteende bomen uit vervlogen tijden. Door vulkaanuitbarstingen werden deze bomen geheel bedekt, om vervolgens door erosie weer tevoorschijn te komen. Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes uitgezet bij de versteende bossen. Een bezoek aan de versteende bossen is goed te combineren met een bezoek aan Sigri, waar het natuurhistorisch museum ligt. Hier leer je meer over de vulkanische activiteit en het ontstaan van de versteende bossen.

Bezienswaardigheden Lesbos

Naast de versteende bossen en mooie steden heeft een vakantie op Lesbos nog meer in huis! Met de afwisselende omgeving en ideale ligging raak je hier niet snel uitgekeken. Meer bezienswaardigheden op Lesbos zijn:

 • Turkije
  Doordat Lesbos vlak voor de kust van Turkije ligt, kun je gemakkelijk een tochtje naar het Turkse vasteland maken. Vanaf de haventjes op Lesbos worden (dag)excursies naar Turkije aangeboden. De meeste tochten gaan naar de stad Ayvalik, die recht tegenover Lesbos ligt. Zo bezoek je twee landen in één vakantie!
 • Warmwaterbronnen
  Verspreid over Lesbos liggen vijf bekende warmwaterbronnen die een geneeskrachtige werking zouden hebben. Ze zijn, net als de versteende bossen, ontstaan door vulkanische activiteit. De warmwaterbronnen liggen bij de plaatsen Eftalou, Lisvori, Thermi, Geras en Polichnitos. Onder andere de zouten en mineralen zouden goed doen bij verschillende aandoeningen, zoals reuma en jicht. De warmwaterbronnen zijn mooie bezienswaardigheden op Lesbos die je zeker wilt bezoeken tijdens je vakantie.
 • Tempel van Messa en Dionysos
  Lesbos eilandBij de dorpjes Kalloni en Agia Paraskevi ligt de Tempel van Messa, de grootste tempel van heel Lesbos. De Tempel van Messa was gebouwd voor de goden Zeus, Hera en Dionysos, later werd het door christenen gewijd aan de aartsengel Michael. Bij het dorpje Vatera zijn de resten van de Tempel van Dionysos te zien. Ook liggen hier ruïnes van een christelijke kerk.
 • Kerken en kloosters
  Door de vele godsdiensten en veroveraars die Lesbos heeft gekend, zijn er veel godsdienstige bouwwerken te bewonderen. Zo vind je in Troulouti prachtige Byzantijnse kerken, bij Sigri het Moni Ypsilou en bij Thermis het Moni Agiou Rafail met veel relekwiën en voorwerpen. Bezoek tijdens je vakantie één van deze mooie bezienswaardigheden op Lesbos.

Stranden

Na een dagje cultuur snuiven of het eiland ontdekken is er niets lekkerder dan even bijkomen op een prachtig strand. Het mooie uitzicht op de blauwe zee, de warme zon en de frisse zeewind maken je vakantie op Lesbos compleet. Overal op het eiland zijn mooie stranden te vinden. Het langste strand ligt bij Vatera in het zuiden. Op het strand van Anaxos in het noorden worden regelmatig visvangstfeesten gehouden, erg leuk om dit mee te maken tijdens je vakantie! Andere fijne stranden zijn Evrejaki, Petra, Skala Kallonis, Tsichlionta Beach, Molyvos en het geliefde Chrousos Beach.

Last Minute Lesbos

Kan jij niet wachten om de heerlijke stranden en vele bezienswaardigheden van het populaire Griekse eiland te bezoeken? Boek dan een last minute Lesbos. Een vakantie naar Lesbos is relatief goedkoop, boek je een last minute naar Lesbos dan kan je helemaal voordelig op vakantie! Bekijk ons overzicht van reisbureaus voor een voordelige last minute.

Tip: Bekijk het ruime aanbod last minute vakanties naar Lesbos van TUI.

Over het Griekse eiland Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos behoort tot de Noordoostelijke Egeïsche eilanden van Griekenland en zoals de naam het al zegt, liggen deze eilanden in het noorden van de Egeïsche zee. De Griekse eilanden ligt dichtbij de Turkse kust en bestaan uit 7 grote eilanden en een aantal kleine eilanden. Lesbos is het bekendste Griekse eiland van de Egeïsche eilanden. Daarnaast is Lesbos een van de grootste Griekse eilanden. Er wonen bijna 100.000 mensen op het eiland waarvan één derde in Mytilini woont. Lees meer over de Noordoostelijke Egeïsche Eilanden.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders