Vakantie op Salamis

Het zonnige Salamis is een groen, bergachtig eiland vlakbij het vasteland van Griekenland. Salamis, ook wel Salamina genoemd, is het grootste eiland van de Saronische Eilanden. Het ligt in de buurt van de steden Athene, Piraeus en Perama op het Griekse vasteland. Door haar afwisselende landschappen is een vakantie op Salamis erg populair. De bossen, stranden en gezellige steden zorgen ervoor dat overal op het eiland wel iets moois is te bewonderen. Ontdek hier wat er te zien is tijdens een vakantie op Salamis!

Vakantie op Salamis boeken? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vakantie op Salamis

Het eiland Salamis kenmerkt zich door prachtige natuurgebieden, sfeervolle steden en de gastvrije, Griekse cultuur. Geen wonder dat het eiland ieder jaar weer erg geliefd is onder toeristen en de Grieken zelf. De schilderachtige dorpjes aan de kust vormen samen met de helderblauwe zee een prachtig plaatje. Op Salamis zelf is veel te zien, maar ook in de omgeving van het eiland. Er worden veel tripjes naar het vasteland of eilanden in de buurt georganiseerd, zodat je veel van het land kunt zien tijdens je vakantie.

vakantie SalamisDe geschiedenis leeft op Salamis. Herinneringen aan de Slag om Salamis in 480 voor Christus, oude dichters en Griekse goden zijn hier nog tastbaar. Liefhebbers van historie en archeologie kunnen hier dus hun hart ophalen! Verschillende ruïnes, kerken en kloosters zijn toegankelijk voor publiek en openen de deur naar een roerig verleden.

Ondanks de zware industrie op het eiland heeft Salamis toch zijn Griekse vakantiecharme weten te behouden. Traditionele dorpjes met kleurrijke huisjes, verlaten strandjes en typisch Griekse restaurants bezorgen je het ultieme vakantiegevoel. Bezienswaardigheden in de vorm van oude ruïnes en bijzondere natuurverschijnselen maken het mooie Salamis uniek!

Steden

De hoofdstad van Salamis is Salamina, ook wel Salamis Stad of Koulouri genoemd. Het ligt aan de Baai van Salamina op het noorden van het eiland. De redelijk rustige stad heeft gezellige pleintjes, restaurantjes en mooie bouwwerken. Een hiervan is de kerk Agios Minas met een prachtige koepel en torentjes. In het stadhuis van Salamina Stad vind je het Volkskundig Museum en een bibliotheek. In het museum zijn onder andere kostuums, wapens en zeldzame geschriften te bewonderen.

Tijdens een vakantie op Salamis zijn er nog meer kleurrijke dorpen en steden te bezoeken. Zo is Ambelakia met de eeuwenoude haven de moeite zeker waard. In Kamatero zijn is de helderwitte kerk Maria Hemelvaart te zien. De karakteristieke blauwe koepels maken de kerk tot een fotogeniek plaatje. Moukli met haar oude kerken en kloosters is een must-see voor liefhebbers van historie en natuur.

Genieten van een vakantie op Salamis? Stel zelf je reis samen!

Bezienswaardigheden

Naast gezellige steden en een prachtige zee heeft een vakantie op Salamis nog meer te bieden. De groene natuur, fijne stranden en het heerlijke weer zorgen ervoor dat vervelen onmogelijk is. Wat je niet mag missen tijdens je vakantie is:

 • Salamis ruinesTempel van Aias
  Bij het plaatsje Moukli zijn de resten van de Tempel van Aias te bewonderen. De Griekse held Aias is tegenwoordig bekend als Ajax. Hij werd in deze tempel vereerd en werd geroemd om zijn heldendaden, met name in oorlogstijd. Hij komt voor in de Ilias van Homerus en in verhalen van de Griekse mythologie.
 • Euripides
  Van de Griekse dichter Euripides uit de Oudheid zijn nog veel herinneringen in leven. Hij werd geboren op Salamis en was een van de grootste tragediedichters van het land. Hij zou geboren zijn op de dag van de historische Slag om Salamis tegen Perzië. In het Euripides theater worden nog elke zomer festivals gehouden. Ook is de Grot van Euripides te bezoeken, waar hij waarschijnlijk enkele van zijn toneelstukken schreef. Er is onder andere een pot gevonden uit 100 voor Christus waarop zijn naam is geschreven. Zeer de moeite waard dus tijdens je vakantie op Salamis!
 • Klooster van Faneromeni
  Bij het stadje Faneromeni ligt een schitterend klooster, omgeven door glooiende bossen. Het klooster van Faneromeni is gebouwd in de 17e eeuw en is schitterend versierd. Het indrukwekkende bouwwerk herbergt een oud ziekenhuis, wandschilderingen en allerlei soorten beeldhouwwerk.
 • Athene
  Salamis Antic CityTijdens een vakantie op Salamis kun je heel makkelijk het mooie Athene bezoeken! Vanuit de haven gaan er meerdere keren per dag bootjes richting het vasteland. Veel locals werken in Athene, hierdoor is het vervoer goed geregeld. De boottocht naar het vasteland is een leuke ervaring en neemt niet veel tijd in beslag. Vanuit de havens worden er veel tripjes naar het vasteland of eilanden in de buurt georganiseerd.

Stranden

Een van de pluspunten van Salamis is de prachtige kustlijn. Deze is zo’n 100 kilometer lang en heeft een groot aantal mooie stranden. Vooral in het zuiden zijn de stranden heerlijk en erg schoon. Na een dag toeren of bezienswaardigheden opzoeken is niets fijner dan genieten van het strand en een ijskoude cocktail. De meeste stranden zijn voorzien van alle faciliteiten, zoals strandbarretjes, toiletten en douches. Bij de beste stranden op Salamis horen Kolones Beach, Moulki Beach, Nikola Peristeria Beach en Satirli Beach. Andere fijne (zand)stranden op het eiland zijn Kanakia, Kaki Viglia, Iliakti en Psili Ammos Beach.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders