Wandelvakantie Griekenland

Ontdek de meest mooie plekjes van de Griekse eilanden tijdens een wandelvakantie. Griekenland heeft een prachtige natuur en cultuur en die ervaar je het beste door er zelf doorheen te wandelen. Geniet van de prachtige natuur en de leuke wandelpaadjes, loop langs kloosters, verscholen bergdorpjes, door bloemenvelden en over geitenpaden. Door te wandelen in Griekenland leer je de Griekse eilanden heel intens en op je eigen tempo kennen. Op deze pagina vertellen we je alles over een wandelvakantie Griekenland.

Boek je wandelvakantie Griekenland met Ross Holidays

Beste reistijd wandelvakantie

Een wandelvakantie Griekenland kan eigenlijk in ieder seizoen. Wel moet je goed rekening houden met de weersomstandigheden per seizoen. In de zomer kan het erg warm worden op de eilanden, maar als je vroeg in de ochtend vertrekt, kun je ook dan zeker een mooie wandeling maken. In het najaar, tot in november, zijn de temperaturen over het algemeen nog erg fijn. Ideaal voor een wandelvakantie. Maar ook het voorjaar is een goede periode voor een wandelvakantie. De zon schijnt dan veel, maar het is nog niet zo warm als in de zomer. Daarnaast is de natuur in het voorjaar op zijn mooist op de Griekse eilanden. De winters zijn over het algemeen niet heel erg koud, dus ook in de winter kun je prachtige wandelingen maken. Kortom, wandelen in Griekenland kan in ieder jaargetij wanneer je je hier op aanpast. De weersomstandigheden zijn in het voorjaar op z’n best.

griekenland wandelvakantieMooiste eilanden voor een wandelvakantie Griekenland

Alle Griekse eilanden zijn geschikt om wandelend te ontdekken, maar een aantal eilanden zijn zeker aan te raden om te bezoeken tijdens een wandelvakantie. Het eiland Thassos is een goed wandeleiland, een Nederlandse onderwijzeres, Roos Gruwel, organiseert hier mooie wandeltochten. Op Kreta kun je door de mooie kloven wandelen, onder andere door de beroemde Samariakloof. Ook Samos is een populair eiland voor een wandelvakantie. Op Samos wandel je door de Nachtegaalvallei en naar dorpjes in de bergen. Samos is een heel groen eiland en er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. En op het eiland Kefalonia wandel je over de traditionele keienpaden door de prachtige natuur. Veel mogelijkheden voor je wandelvakantie Griekenland dus!

Wandelen op Kreta

één van de populaire eilanden voor een wandelvakantie Griekenland is Kreta. Op Kreta wandel je over prachtige paden langs de kust. Het eiland heeft vele kliffen die je een adembenemend uitzicht geven over mooie baaien en de helderblauwe zee. Wandelen op Kreta is onder andere populair door de vele kloven waaronder de wereldbekende Samariakloof. De Samairakloof is de smalste kloof ter wereld. Door deze bekende kloof loopt een wandelroute van 16 kilometer. Andere populaire bestemmingen om te wandelen op Kreta zijn: Pikris en Rethymon.

wandelvakantie griekenland

Tips wandelvakantie Griekenland

Wanneer je op wandelvakantie naar de Griekse eilanden gaat, is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. Wanneer je een wandelvakantie Griekenland boekt bij een reisorganisatie, is meestal alles al voor je geregeld. Je hoeft dan zelf alleen nog maar voor goede wandelschoenen, veel water, goed eten en veel zonnebrandcrème en een petje (de zon kan erg fel zijn) te zorgen. En wat ervaring met (lange) wandelingen kan ook handig zijn.

Wandelen in Griekenland

Wanneer je zelf je wandelvakantie Griekenland plant, is het belangrijk om goed uit te zoeken welke wandelroutes nog up to date zijn, zodat je straks niet ineens een verkeerde route loopt en compleet verdwaald. Er zijn verschillende wandelgidsen te krijgen, zoek jouw ideale wandelingen uit. Belangrijk wanneer je zelf gaat wandelen is dat je iemand laat weten waar je bent, je kunt dit aan familieleden laten weten, maar ook bijvoorbeeld je hoteleigenaar. Ook hier geldt weer dat je voldoende water en eten mee moet nemen, goede wandelschoenen moet dragen en dat zonnebrandcrème en een petje geen overbodige luxe zijn.

wandelvakantie griekenland

Wandelvakanties van ANWB Vakantie

ANWB Vakantie biedt vele wandelvakanties aan naar de Griekse eilanden. Ze hebben zowel groepsreizen/singlereizen als individuele wandelvakanties en voor beginnende wandelaars tot ervaren wandelaars. Vind de wandelvakantie die bij jou past bij ANWB Vakantie.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders