Noordoostelijke Egeïsche Eilanden

De Noordoostelijke Egeïsche Eilanden liggen, zoals de naam al zegt, in het noorden van de Egeïsche Zee. De eilanden liggen tussen het vaste land van Griekenland en Turkije in. Een aantal eilanden liggen erg dichtbij de Turkse kust, dus het is ook gemakkelijk om een bezoekje te brengen aan Turkije vanaf deze eilanden. De Noordoostelijke Egeïsche Eilanden bestaan uit zeven grote eilanden en een aantal kleine eilandjes.

Ontdek de Noordoostelijke Egeïsche eilanden door te gaan eilandhoppen!

De zeven grote eilanden zijn:

 

Van deze eilanden is Lesbos het grootste eiland, maar het meest bekend onder toeristen is Samos. In de zomermaanden komen hier dan ook veel toeristen naartoe. De zeven eilanden kun je vanuit Nederland met het vliegtuig bereiken, maar je kunt ook met veerboten uit verschillende plaatsen in Griekenland op de eilanden komen.

 

Verschillen op de eilanden

De Noordoostelijke Egeïsche Eilanden verschillen erg van elkaar. Wanneer je deze eilanden bezoekt door middel van eilandhoppen, zal je dit zeker opvallen. Lesbos, het op twee na grootste Griekse eiland, heeft veel olijfgaarden en versteende wouden. De eilanden Samos en Thassos zijn juist erg groene eilanden met prachtige stranden. Op het eiland Chios vind je veel mastiekbomen, het eiland zorgt dan ook voor een groot aandeel in de wereldwijde mastiekproductie. Voor rust en weinig toeristen kun je het beste naar Limnos gaan, dit eilandje heeft mooie stranden en pittoreske dorpjes.

Ross Holidays

Ross Holidays is gespecialiseerd in reizen naar het prachtige Griekenland. Zo ook naar de Egeïsche eilanden. Ontdek de meeste prachtige plekjes op deze eilanden met een reis van Ross Holidays.

 

Geschiedenis Noordoostelijke Egeïsche Eilanden

Ook op de Noordoostelijke Egeïsche Eilanden vind je nog restanten van de geschiedenis. Op de verschillende eilanden kun je oude gebouwen bezoeken of de musea bekijken. Vooral Samos en Chios hebben tijdens de oudheid een belangrijke rol gespeeld. Helaas is hier, op de gebouwen en musea na, niet meer heel veel van te zien.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders