Vakantie Rethymnon

Rethymnon is één van de middelste regionale eenheden van Kreta, het ligt ten oosten van Chania en ten westen van Heraklion. Kenmerkend voor dit deel van het eiland is het Psiloritisgebergte, de vele overblijfselen van de oude beschaving zoals Byzanthijnse kerken en kloosters en de prachtige blauw zee. Ook heeft dit deel van het eiland prachtige stranden, zeer mooie wandelingen en bezienswaardigheden. Ontdek wat jij gaat doen tijdens een vakantie in Rethymnon.

Ontdek Rethymnon door te gaan eilandhoppen! Vraag een gratis offerte aan

Wanneer een vakantie Rethymnon

Op Kreta heb je te maken met een warm mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn dus erg warm en droog en de winters mild. Wanneer je in de zomermaanden op vakantie in Rethymnon gaat, heb je dus gegarandeerd lekker weer, want de de gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 30 graden. In de plaatsen die aan de kust liggen waait vaak een verkoelend zeewind, ideaal dus voor als je aan het strand ligt. Landinwaarts waait deze wind vaak niet en daardoor kan de gevoelstemperatuur soms wel oplopen tot een graad of 40. Wanneer je een actieve vakantie Rethymnon wilt, zijn de maanden april, mei, oktober en november ideaal. Het is dan wat koeler, maar je hebt nog wel steeds zonnig weer. In de wintermaanden heb je de meeste kans op neerslag.

Steden in Rethymnon

In de regionale eenheid Rethymnon vind je een aantal leuke stadjes. De hoofdstad is het gelijknamige Rethymnon, deze stad is gebouwd op het schiereiland aan de noordkust en heeft een 13 kilometer lang zandstrand. Langs het strand loopt een prachtige boulevard met veel winkeltjes en restaurantjes en cafés. Maar leuke winkeltjes en restaurantjes vind je ook in het oude stadsgedeelte. De stad heeft ook veel historische trekpleisters. Een andere stadje in Rethymnon is Agia Galini, dit is een gezellig vissersdorpje met een mooie haven. Het is een erg sfeervol dorpje met mooie witte huisjes die tegen de bergen zijn gebouwd. Aan de zuidkust vind je het gezellige stadje Plakia. Een gezellig oud vissersdorpje dat nu een prachtig strand heeft met een mooie boulevard. Ook vind je in Rethymnon nog een aantal traditionele bergdorpjes zoals Eleftherna, Melambes en Melidoni. Ontdek de verschillende steden en dorpen tijdens je vakantie in Rethymnon.

Bezienswaardigheden

De regionale eenheid Rethymnon heeft veel prachtige historische gebouwen en cultuur. Maar ook veel natuur dat gezien mag worden. Bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie Rethymnon zijn:

 • prevelie op kretaKasteel het Fortezza
  Dit is het grootste en best bewaard gebleven kasteel van Kreta. Je vindt het kasteel in Rethymnon stad. Bij het kasteel is ook een archeologisch museum te vinden dat erg interessant is om te bezoeken.
 • Arkadi klooster
  Dit klooster ligt in de bergen ten zuiden van Rethymnon stad. Het heeft een grote rol gespeeld tijdens de onafhankelijkheidsstrijd die de Kretenzers tegen de Turken streden. Tegenwoordig wordt het klooster bewoond door Grieks-Orthodoxe monniken.
 • Berg Ida Psiloritis
  De hoogste berg van Kreta vind je hier in Rethymnon. De berg is maar liefst 2.456 meter hoog. In de oudheid werd de berg gebruikt voor de winning van goud, koper en ijzer. En ook de goden Aphrodite en Zeus werden hier vereerd.
 • Kourtaliotiko kloof
  Door de kloof kun je zware, maar prachtige wandeling maken. Deze wandeling kun je alleen in juli en augustus lopen, omdat het water in de kloof dan laag genoeg staat. Op sommige plaatsen loop je in deze maanden ook nog tot knie- of heuphoogte door het water. De wandeling duurt ongeveer 4,5 uur.
 • St. Nicolas the Kourtaliotis of Asomatis kerk
  Op 3,5 kilometer voor Preveli Beach vind je dit kleine kapelletje. Om het kerkje te bereiken loop je zo’n 300 traptreden naar beneden (en ook weer naar boven om terug te gaan). Beneden zijn ook prachtige watervallen te zien en een beekje met kraakhelder bronwater.

Ross Holidays

Ross Holidays is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in reizen naar Griekenland. Ross Holidays biedt prachtige verzorgde reizen aan naar Kreta, ontdek dit prachtige eiland.

Om alle mooie plekken en bezienswaardigheden van de gehele regionale eenheid te bekijken zijn er ook verschillende tochten die je zelf kan rijden met de auto. Dit is zeker een aanrader als je meer wilt zien dan alleen de standaard plekken tijdens je vakantie in Rethymnon.

Mooiste stranden van Rethymnon

Ook vind je in de regionale eenheid Rethymnon een aantal prachtige stranden die zeker het bezoeken waard zijn tijdens een vakantie in Rethymnon.

 • Agia Galini Beach – een prachtig zandstrand omgeven door kliffen. Het is een rustig strand waar je als gezin zeker op de goede plek bent.
 • Bali – bij dit plaatsje vind je meerdere zandstranden. Het heeft een prachtige boulevard en veel faciliteiten.
 • Preveli Beach – dit strand ligt aan het einde van de rivier die door de Kourtaliotiko kloof stroomt. Het strand heeft een mooi palmenbos.
 • Damnoni Beach – een groot zandstrand, dat pas sinds enkele jaren wat meer toeristisch is geworden.
 • Plakias Beach – een prachtig lang en breed zandstrand meet veel faciliteiten, heerlijk dus om je tijd door te brengen.

Uiteraard zijn er nog zoveel meer stranden in Rethymnon. Ook vind je er nog prachtige kleine en rustige stranden die zeker leuk zijn om te ontdekken tijdens je vakantie in Rethymnon.

preveli kreta

Accommodaties voor vakantie Rethymnon

Vakanties op Kreta zijn erg populair, jaarlijks gaan hier veel Nederlanders naar toe. Zo is ook een vakantie Rethymnon erg populair. Op dit deel van het eiland vind je dan ook veel verschillende mogelijkheden om je vakantie door te brengen. Van luxe resorts tot een eenvoudige camping, je vindt het hier allemaal. Door reisorganisaties worden er veel vakanties in Rethymnon georganiseerd. Bekijk de pagina met reisorganisaties en vind de reis die het beste bij jou past. Je kan natuurlijk ook gemakkelijk zelf je vakantie in Rethymnon samen stellen. Boek een vlucht naar één van de vliegvelden op het eiland Kreta en zoek zelf uit waar je overnacht.

Boek een heerlijk verzorgde vakantie Rethymnon met TUI!

Bereikbaarheid

Op het eiland Kreta zijn meerdere vliegvelden. De meeste vluchten vanuit Nederland landen op het vliegveld bij Heraklion. Vanaf de verschillende vliegvelden is veel openbaar vervoer mogelijk, maar je kunt natuurlijk ook een taxi regelen om op je bestemming te komen. Het openbaar vervoer op Kreta is goed te doen, dagelijks rijden er meerdere bussen. Het eiland Kreta is ook bereikbaar vanuit de haven Piraeus in Athene, dit is een tijdje varen, maar ook prima te doen. Vanaf de verschillende havens op Kreta kun je ook naar andere omliggende eilanden. Ideaal dus wanneer je wilt eilandhoppen of een dagje naar een ander eiland wilt.

Om zelf het eiland te ontdekken is het handig om zelf een auto te huren. Je kunt dan ook de mooie plekken ontdekken waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders