Vakantie op Milos

Het vijfde grote eiland van de Cycladen is Milos. Milos wordt ook wel Melos genoemd en heeft een kustlengte van 120 kilometer. Het eiland is vooral bekend geworden door het vinden van het beeld van Aphrodite (Venus) in de 19e eeuw. Dit beeld is nu te zien in het Louvre in Parijs. Maar daarnaast is het eiland ook bijzonder door de geologische natuurverscheidenheid. Het heeft namelijk een vulkanische bodem en dat kun je goed terug zien wanneer je tijdens een vakantie Milos bezoekt.

Vakantie op Milos boeken? Vraag gratis en onafhankelijk reisadvies aan!

Wanneer op vakantie op Milos

Een vakantie op Milos is heerlijk. Het is geen druk eiland, maar wel erg gezellig en daarnaast zijn er genoeg dingen te doen en te zien om je vakantie door te brengen. Vooral in de zomermaanden komen er veel toeristen op het eiland. Maar in het voorjaar en najaar is het ook zeker de moeite waard om het eiland te bezoeken. In het voorjaar en najaar zijn de temperaturen nog niet erg hoog, zo’n 22-25 graden, ideaal voor wanneer je veel wilt doen tijdens je vakantie op Milos. In het voorjaar kun je daarnaast ook nog eens genieten van de prachtig bloeiende natuur.

Steden op Milos

Op Milos zijn drie grote dorpen en een aantal kleine. Tijdens een vakantie op Milos is het erg leuk om deze verschillende dorpen te bezoeken. De hoofdstad van het eiland is Plaka en verder heb je er nog Adams en Pollonia. Plaka is gebouwd op de helling van een berg. Het is een erg mooi dorpje met een heel eigen bouwstijl. Daarnaast zijn er ook meerdere musea te vinden. Adamas is het grootste dorp van het eiland en heeft een gezellige boulevard met veel leuke restaurants, cafés, bars en winkels. Ook bevindt zich hier de haven van het eiland, hier komen de veerboten aan. In het noordoosten van Milos vind je Pollonia, dit is samen met Adamas de populairste badplaats en zeker een fijne plek om te verblijven tijdens je vakantie op Milos.

vakantie Milos

Eilandhoppen op maat

Combineer een vakantie op Milos met een bezoek aan verschillende eilanden. Met Eilandhoppen op maat ben je zeker van een goed verzorgde reis naar meerdere eilanden in Griekenland.

Mooie plekken op Milos

Tijdens een vakantie op Milos is er genoeg te doen. Je kunt de prachtige dorpjes bezoeken of bezoek verschillende andere mooie plekjes op het eiland. Een aantal plekken die absoluut het bezoeken waard zijn:

 • Sarakiniko op MilosSarakiniko
  Een prachtig natuurverschijnsel aan de noordkant van het eiland. Dit bestaat uit grote witte rotsformaties, wat het gevolg is van de vulkanische activiteiten die op het eiland hebben plaats gevonden in het verleden. De witte rotsen steken mooi af tegen de blauwe zee en hemel, een goede plek voor een foto dus.
 • Kleftiko
  Prachtige zeegrotten die alleen per boot te bereiken zijn. In de haven van Adamas worden meerdere excursies aangeboden waarbij je deze grotten bezoekt. De meeste boten hebben snorkelspullen bij zich, dus je kunt ook door de grotten van Kleftiko zwemmen. Dit is een geweldige ervaring.
 • Plaka
  Dit is het meest pittoreske dorpje van het eiland, de huizen zijn gebouwd in de Cycladische bouwstijl: witte huisjes met blauwe deuren en vensters. Je waant je dus helemaal in de Griekse sferen. Op de heuvel waar Plaka tegenaan is gebouwd staat een Venetiaans kasteel dat de inwoners vroeger gebruikten om zich te beschutten tegen de aanvallen van piraten.
 • Trypiti
  Dit dorpje ligt tegen Plaka aan. Je vindt hier de vroegchristelijke catacomben uit de eerste eeuw. De catacomben zijn erg uniek in Griekenland. Het is een enorm complex van galerijen in de heuvel. Het is 184 meter lang en er bevinden zich 290 tomben in. De catacomben zijn te bezoeken van dinsdag tot en met zondag.
 • Phylakopi
  Dit zijn resten van het historische plaatsje Phylakopi. Dit was één van de belangrijkste nederzettingen in de Bronstijd in de Egeïsche Zee. Je vindt hier nu nog verwoeste huizen, begraafplaatsen en Myceense stadsmuren.

Stranden op Milos

Naast bovenstaande bezienswaardigheden, zijn er ook een aantal prachtige stranden die je tijdens een vakantie op Milos kunt bezoeken. Niet alle stranden zijn met de auto bereikbaar, dus houd daar rekening mee als je van plan bent alle stranden te bezoeken.

 • Milos vakantieFiriplaka Beach – prachtig schoon strand, waar je zeker eens de zonsondergang moet bekijken.
 • Tsigrado Beach – een nog redelijk onbekend strand. Er zijn hier geen faciliteiten, maar het is er wel prachtig
 • Paliochori Beach – populairste strand van Milos, je kunt hier met de bus of auto komen.
 • Sykia Cave Beach – dit strand vind je in een grot waarvan het plafond is ingestort. Je kunt het strand alleen met de boot bereiken.
 • Papafragas Beach – een van de bijzonderste stranden van Milos. Hier vind je ook meerdere grotten.
 • Provotas Beach – prachtig wit zandstrand met ondiep water. Ideaal voor gezinnen.
 • Triades Beach – dit strand is helemaal omgeven door rosten. Geniet hier van de zonsondergang.

Verblijf op Milos

Er zijn verschillende accommodaties om te overnachten tijdens jouw vakantie op Milos. Van hotels tot appartementjes, je vindt het er allemaal. De meeste accommodaties vind je in Adamas, maar ook op andere plekken op het eiland vind je prachtige plekken om te overnachten. De meeste reizen die naar Milos worden aangeboden zijn eilandhoppen. Je bezoekt Milos dus in combinatie met andere eilanden. Ook zeker een aanrader. Maar wanneer je alleen Milos wilt bezoeken, kun je gemakkelijk zelf je reis samen stellen. Boek een vliegticket en eventueel een bootticket. Kies de accommodatie en geniet van je vakantie op Milos!

eilanden griekeland milos

Trivago

Bij Trivago kun je uitgebreid zoeken en vergelijken. Ze helpen je bij het vinden van je ideale hotel, door totale transparantie te bieden als het gaat om de online hotelmarkt. Ook voor een vakantie op Milos vind je hier meerdere mogelijkheden.

Bereikbaarheid Milos

Milos kun je op verschillende manieren bereiken. Het eiland heeft een vliegveld, maar je kunt er niet direct naartoe vliegen vanaf Nederland. Het eiland is te bereiken via het vliegveld in Athene. Maar je kunt het eiland ook per boot bereiken. Dagelijks gaan er boten van en naar het eiland toe. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de haven Piraeus in Athene naar Milos gaan of vanaf Kreta. Daarnaast varen er vanaf Milos ook boten naar Sifnos, Kimolos en Folengrandos. Milos is dus ideaal voor eilandhoppen, je kunt gemakkelijk meerdere eilanden bezoeken.

Op Milos zelf rijden verschillende bussen, maar die komen niet bij alle mooie plekjes. Wanneer je de verschillende mooie bezienswaardigheden en stranden van Milos wilt zien, raden we aan om een auto te huren tijdens jouw vakantie op Milos.

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders