Vakantie Griekse eilanden

Griekenland is een prachtig land in Zuidoost-Europa. Het land bestaat voor 20% uit eilanden en de meeste eilanden zijn gegroepeerd in eilandengroepen. Er zijn meer dan drieduizend eilanden en hiervan zijn er ruim tweehonderd bewoond. De meeste van deze Griekse eilanden liggen in de Egeïsche Zee, aan de oostkant van Griekenland. De grootste eilanden zijn Kreta, Evia, Lesbos en Rhodos. Hiervan is Kreta het bekendste en meest bezochte Griekse eiland. Na Kreta is Evia het grootste eiland, alleen dit eiland is helemaal niet toeristisch. Een vakantie naar de Griekse eilanden is erg populair. Ontdek meer over de Griekse eilanden door verder te lezen.

Ontdek de Griekse eilanden door te gaan eilandhoppen. Laat je inspireren!

Offerte aanvragen

Vakantie Griekse eilanden

De meeste toeristen die naar Griekenland gaan, gaan naar één van de Griekse eilanden. Ongeveer negentig procent van de Nederlandse toeristen die naar Griekenland gaan, verblijven op een eiland. En in de afgelopen tijd is het ook steeds populairder dat ze twee of meer Griekse eilanden bezoeken tijdens hun vakantie. Het bezoeken van meerdere eilanden wordt vaak eilandhoppen genoemd en kan door bijvoorbeeld een cruise of zeilvakantie worden gedaan.

eiland-griekenlandEilandengroepen

Het bezoeken van meerdere eilanden is een mooie manier om de verschillende charmes van Griekenland te ontdekken. Ieder eiland heeft namelijk zijn eigen geschiedenis, cultuur en kenmerken. Binnen de verschillende eilandengroepen vind je wel veel overeenkomsten tussen de eilanden. De eilandengroepen bestaan uit:

Lees meer over de verschillende eilandengroepen en boek een vakantie naar de Griekse eilanden die jij wilt bezoeken!

Cultuur zakynthos

TUI

Ontdek de prachtige Griekse eilanden vanuit de nieuwe TIME TO SMILE appartementen met aandacht voor details van TUI. Dit is een uniek vakantieconcept, ontworpen op basis van specifieke wensen die Nederlanders hebben op vakantie.

TUI

Boek je eigen reis naar de Griekse eilanden: kies zelf je vlucht, hotel en auto

Plan je eigen reis