Eilandhoppen Griekenland

Veel mensen die op vakantie gaan naar de Griekse eilanden kiezen er voor om te gaan eilandhoppen. Niet onbegrijpelijk natuurlijk, want zo kun je tijdens je vakantie meerdere eilanden bezoeken en op die manier lekker veel van de Griekse cultuur en sfeer ervaren. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om verschillende Griekse eilanden te bezoeken tijdens je vakantie. Griekenland heeft veel eilandgroepen en is daarmee een ideale bestemming voor deze unieke reis. Eilandhoppen is op iedere Griekse eilandengroep mogelijk. Je kunt met een vooraf geplande reis meegaan, zelf een route uitstippelen samen met een reisorganisatie of alles gewoon helemaal zelf regelen. Lees verder en ontdek wat het beste bij jou past.

Eilandhoppen in Griekenland doe je eenvoudig met Eilandhoppen op Maat! Vraag een gratis offerte aan!

Santorini vakantie

Geniet op het eerste eiland van de prachtige historische gebouwen, kom tot rust op één van de prachtige stranden op het het volgende eiland en onderneem op weer een ander eiland activiteiten in de natuur. Kortom, eilandhoppen in Griekenland biedt je veel mogelijkheden. Op deze pagina lees je alles over eilandhoppen Griekenland; populaire routes, tips en gespecialiseerde reisaanbieders.

Tips eilandhoppen Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland wordt een onvergetelijke reis. Deze unieke reis vraagt overigens om net wat meer organisatie dan een zonvakantie op één bestemming. Lees daarom de tips voor eilandhoppen in Griekenland!

  • Tip 1: Plan je zelf een reis door de Griekse eilanden? Houd dan wat ruimte in de planning. Het komt voor dat boten niet varen door bijvoorbeeld harde wind.
  • Tip 2: Boek in de zomermaanden de boottochten al op tijd. Het kan in deze periode druk zijn. In het laagseizoen hoef je dit niet te doen. Het kan soms zelfs voordeliger zijn om ter plekke de overtocht te boeken.
  • Tip 3: In de zomer gaan er bijna dagelijks boten tussen de verschillende eilanden. In de andere maanden is dit niet dagelijks, dus houd hier rekening mee.
  • Tip 4: Wil je in korte tijd meerdere eilanden bezoeken? Boek je overtochten dan bij dezelfde rederij, zodat de tijden beter op elkaar aansluiten.
  • Tip 5: Neem reispillen mee tegen zeeziekte. Niet elke boottocht gaat er rustig aan toe.

Met deze tips kun jij je goed voorbereiden en kun je heerlijk gaan eilandhoppen in Griekenland.

Eiland griekenland

Ontdek de Griekse eilanden met TUI

TUI is een van de grootste reisorganisaties van Nederland met een compleet assortiment. Ook eilandhoppen in Griekenland kun je hier boeken. Ontdek de verschillende mogelijkheden die TUI biedt en boek een reis.

Eilandhoppen Griekenland – TUI

Tips goedkoop eilandhoppen

Naxos StadBij eilandhoppen denk je misschien aan een dure vakantie, maar dat is helemaal niet nodig. Griekenland is een relatief goedkope vakantiebestemming. Sunweb heeft bijvoorbeeld een breed aanbod aan vakanties waarbij je goedkoop kan eilandhoppen. Je boekt dan een complete reis waarbij alle overtochten en accommodaties zijn inbegrepen. Bekijk het aanbod van Sunweb. Wil je toch liever zelf je reis samenstellen, zodat je de goedkoopste vluchten en accommodaties kan boeken? Neem onderstaande tips mee voor goedkoop eilandhoppen.

  • Tip 1: Hogesnelheidsboten zijn duurder dan de veerboten. Boek dus een veerboot wanneer je goedkoop wilt eilandhoppen. De reistijden verschillen niet eens zoveel van elkaar.
  • Tip 2: De prijzen liggen in het laagseizoen een stuk lager dan in het hoogseizoen. De boten varen wat minder frequent, maar nog voldoende om te kunnen eilandhoppen.
  • Tip 3: In het laagseizoen hoef je niet alles vooraf te boeken. Je kan prima op het laatste moment je overtochten boeken, maar ook de accommodaties. In veel havens staan hoteleigenaren hun hotels te promoten. Zo kan je op het laatste moment een goedkope overnachting regelen.
plakias kreta

Eilandhoppen Griekenland met Sunweb

Ontdek het veelzijdige Griekenland, ontdek de eilanden vol natuur, cultuur en gastvrijheid. Vaar van de ene bijzondere plek naar de andere, laat je verrassen door de Griekse gastvrijheid, de rust en schoonheid van de eilanden. Ga eilandhoppen in Griekenland met Sunweb Zomer.

Eilandhoppen Griekenland zelf regelen

Natuurlijk kun je ook je volledige reis zelf regelen als je gaat eilandhoppen in Griekenland. Dit kun je vooraf thuis doen, boek een vliegticket naar Athene of één van de Griekse eilanden en bepaal welke eilanden je wilt bezoeken. Je kunt dan ook al je boottickets boeken om er zeker van te zijn dat je mee kunt op de boot. Sommige eilanden zijn niet rechtstreeks vanaf jouw eiland te bereiken, je moet dan via een ander eiland naar dit eiland. Zoek dit van te voren uit als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. En zoek tot slot alvast wat leuke locaties uit om te overnachten en reserveer direct.

Ben je nou een echte avonturier, dan kun je natuurlijk ook gewoon ter plekke besluiten wanneer je weer vertrekt en welk eiland je daarna gaat bezoeken. Boottickets kun je gewoon in de haven kopen en op de meeste eilanden zijn ook genoeg overnachtingsmogelijkheden. In de zomermaanden varen er dagelijks veel boten, in het laagseizoen wat minder, maar ook dan zijn er nog genoeg opties. Het zelf regelen van eilandhoppen in Griekenland is dus helemaal niet heel ingewikkeld.

Met een reisorganisatie

Vakantie SyrosEr zijn veel reisorganisaties waar je kunt kiezen voor eilandhoppen in Griekenland. Vaak bieden ze een aantal vaste opties aan, maar in sommige gevallen kun je ook zelf aangeven welke eilanden je wilt bezoeken. Een voordeel van een vaste reis boeken is dat alles ook gelijk voor je geregeld is; vliegticket naar Griekenland, overnachtingen en de boottickets. Het kan ook zo zijn dat zelfs de culturele uitstapjes ook al geregeld zijn, maar dit is erg afhankelijk van de reis en de reisorganisatie die je kiest.

De organisatie die is gespecialiseerd in eilandhoppen is ‘Eilandhoppen op maat’ zij bieden reizen aan op de verschillende eilandgroepen zoals de Cycladen, Ionische Eilanden en Dodekanesos.

eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen op maat

Om de typische Griekse eilanden het beste te ontdekken is eilandhoppen een ideale manier. Het mooie is dat je van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. Eilandhoppen op maat is specialist in eilandhoppen en biedt prachtige reizen naar Griekenland aan.

Tip: bekijk de pagina met reisorganisaties en ontdek met welke reisaanbieder je ook kunt eilandhoppen op de Griekse eilanden!

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders