Vakantie op Simi

Simi, ook wel Symi genoemd, is een van de meest fotogenieke en idyllische eilanden van Griekenland. Het eilandje is erg bergachtig en maakt deel uit van de Dodekanesos. Vlakbij liggen de eilanden Rhodos, Kos, Tilos en Kalymnos. Ook de bekende Turkse badplaatsen Bodrum en Marmaris liggen niet ver bij Simi vandaan. Simi heeft veel bergen en is erg steil, dat valt meteen op wanneer je met de boot op het eiland af vaart. Het eiland staat bekend om haar natuurlijke sponzen, ruige natuur en schitterende huizen. Lees hier wat er te ontdekken is tijdens een vakantie op Simi!

Vakantie op Simi boeken? Vraag gratis en onafhankelijk reisadvies aan!

Vakantie op Simi

Simi Stad, huizenSimi heeft een lange geschiedenis en wordt al eeuwenlang bewoond. Dit blijkt uit de vele opgravingen, ruïnes en verhalen die een inkijkje geven in het verleden van Simi. Het eiland werd zelfs al door Homerus in de Ilias genoemd en zou een bijdrage hebben geleverd aan de Trojaanse Oorlog. In die lange geschiedenis heeft Simi veel overheersers gekend, waaronder Romeinen, Byzantijnen, Ridders van de Johannieter Orde, Ottomanen en Italianen. De prachtige huizen, kloosters en kerken op het eiland nemen je mee op reis in dit veelbewogen verleden.

Iconisch zijn de kleurrijke, traditionele huizen op Simi. Ze werden gebouwd in tijden van weelde en dat is goed te zien aan de rijkdom die ze uitstralen. De neoklassieke herenhuizen kijken statig uit over de haven en geven met hun rode daken en gepleisterde muren kleur aan de stadjes. Wanneer je tijdens je vakantie op Simi de hoofdstad bezoekt, vallen de mooie panden als eerste op. Mede door deze unieke bouwstijl is Simi een geliefde vakantiebestemming. Verder zijn de verborgen stranden, de steile bergen de rotsige kustlijn populair onder dagjesmensen en vakantiegangers. Veel mensen komen vanaf Rhodos voor een dagje naar Simi om het eiland te verkennen.

Schepen en sponzen

Eeuwenlang stond Simi bekend als het eiland waar de sponzen en schepen vandaan kwamen. Hierdoor was het eiland erg welvarend en konden onder andere de mooie huizen worden gebouwd. Op Simi werden grote hoeveelheden schepen gebouwd, die in de omgeving erg gewild waren. Mede hierdoor is het eiland vandaag de dag erg kaal: alle bomen op Simi werden gekapt voor de scheepsbouw. Het ging zelfs zo ver dat bomen vanuit andere plaatsen geïmporteerd moesten worden. Ook de sponzen uit de zee hebben Simi veel opgeleverd, er kon grof geld mee worden verdiend. Veel bewoners gingen duiken naar de sponzen, soms wel meer dan 50 meter diep! Dit bracht allerlei gevaren met zich mee, waaronder de gevreesde decompressieziekte. De duikers werden erg rijk en lieten de schitterende huizen bouwen waar het eiland nu om bekend staat. Vandaag de dag wonen er ongeveer 2500 inwoners op Simi, die voornamelijk leven van visserij en toerisme.

Steden

Simi Stad, vakantieHet pareltje op Simi is het vrolijke Simi Stad, dat in het noorden van het eiland ligt. De kenmerkende huizen van het eiland zijn hier in al hun kleurenpracht te bewonderen. Wanneer je op het stadje af vaart, heten de kleurrijke huizen je al vanaf grote afstand welkom. Ze zijn tegen een berghelling gebouwd, wat Simi Stad een indrukwekkende uitstraling geeft. Het oude, hoogst gelegen gedeelte van Simi Stad heet Ano Simi, het lagere gedeelte bij de haven wordt Gialos genoemd. In de hoofdstad is veel te bewonderen tijdens een vakantie op Simi. Tientallen kerken, kathedralen en eeuwenoude panden geven de stad historische waarde. De burchten en de klokkentoren behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Simi Stad. Het geheel is prachtig gebouwd en oogt erg vrolijk door de fleurige huizen, versierde balkonnetjes en sfeervolle pleintjes.

Vakantie op Simi

Eilandhoppen op maat

Wil jij het prachtige eiland Simi ontdekken tijdens een vakantie, maar daarnaast ook andere eilanden bezoeken? Dan is eilandhoppen de beste keus voor jou. Boek eenvoudig een vakantie op Simi en andere eilanden met Eilandhoppen op maat!

Tijdens een vakantie op Simi is er naast een bezoek aan de hoofdstad nog meer te ontdekken. Op het eiland liggen verschillende kleine plaatsjes, die zeker een bezoekje waard zijn. Vaak hebben de kuststadjes mooie stranden en is de lokale bevolking erg gastvrij. Dorpjes die je niet mag missen zijn Panormitis met het beroemde Aartsengel Michael-klooster en Nimborio met zeer oude stadsmuren en kathedralen.

Bezienswaardigheden

Michael Panormitis, SimiWie een vakantie op Simi boekt, zal zeker geen spijt van die beslissing krijgen. Het eiland is rijk aan indrukwekkende landschappen, gezellige stadjes en prachtige bezienswaardigheden. Het verleden is hier haast voelbaar door de eeuwenoude bouwwerken en mythen die over Simi worden verteld. De bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie zijn:

  • Michael Panormitis Klooster
    Het Michael Panormitis Klooster, ook wel het Klooster van de Aartsengel Michael genoemd, is een prachtig staaltje architectuur. Het majestueuze klooster ligt in het dorpje Panormitis en is een van de hoogtepunten op Simi. Het wit met rode klooster is door haar bogen, kleuren en schitterende toren onmogelijk te missen. De toren van het Michael Panormitis is rijkelijk gedecoreerd en kijkt uit over de strakblauwe zee. In het klooster vind je twee musea, schilderijen en gezellige pleintjes. Het complex ligt aan een mooie baai, waar je van de zee, het strand en het uitzicht kunt genieten.
  • Kastro
    De veelbewogen geschiedenis van Simi is nog altijd zichtbaar tijdens een vakantie op het eiland. Zo kun je bij Simi Stad twee indrukwekkende burchten bekijken, die eeuwen geleden zijn gebouwd. Ze liggen op de heuvel van Simi Stad en zijn toegankelijk voor publiek. De bekendste is het Kastro dat door de Ridders van de Johannieterorde in de 14e eeuw is gesticht. Het Kastro is een uitbreiding van de nog eerder gebouwde burcht, die in het Byzantijnse tijdperk is gebouwd. Beiden verkeren nog in goede staat en geven een mooie beeld van het verleden. Een echte aanrader tijdens je vakantie op Simi!

Stranden

Een van de mooiste bezienswaardigheden op Simi zijn de ‘onbereikbare’ stranden. Een aantal stranden op het eiland is gewoon lopend of met de auto toegankelijk, maar door de rotsige kust zijn er ook stranden van de buitenwereld afgesloten. Deze rustige stranden zijn met bootjes en watertaxi’s te bereiken, een bijzondere ervaring tijdens je vakantie op Simi! Ook kun je zelf een bootje huren om deze verborgen stranden te bezoeken. Bekende stranden op het eiland zijn Agios Nikoloas, Agios Georgios en Pedi Beach. Ook Nanou Beach, Agia Marina, Nos Beach, Emborio en Marathounda zijn ideaal voor een dagje strand tijdens een vakantie op Simi!

Ontdek de mooiste plekjes op de Griekse eilanden

Reisaanbieders